Alla som bor i Södertälje och som ska bli eller är förälder kan träffa våra föräldrastödjare för samtal kring din roll som förälder, kring ditt barn eller din familjs situation.

Du kan träffa någon av våra kuratorer/föräldrastödjare ensam, som par eller ta med dig någon annan person du vill ha med. Vi är lätta att nå och du behöver inte vänta länge på en samtalstid. 

Samtalen är gratis och vi arbetar under tystnadsplikt. Vi för inga journaler eller register över vem som kommer till oss. Har du behov av tolk bokar vi det. 

För tidsbokning, ring 08-523 020 25 eller 08-523 023 11. Du kan även skicka e-post till oss på geneta.familjecentral@sodertalje.se  eller hovsjo.familjecentral@sodertalje.se

Du kan också träffa oss på öppna förskolan där vi finns när vi inte har möten eller samtal.

 

Utökat hembesöksprogram för förstagångsföräldrar

Är du förstagångsförälder och bor i Södertälje eller har du fått ditt första barn i Sverige? Är ditt barn dessutom listad på Capio Wasas barnavårdscentral? eller på Capio Hovsjö barnavårdscentral? Grattis! Då erbjuds du ett utökat hembesöksprogram där kurator/föräldrastödjare tillsammans med din barnhälsovårds-sjuksköterska besöker dig i ditt hem sex gånger istället för normala en gång. Du kommer under hembesöken kunna få stöd både från barnhälsovården och våra föräldrastödjare, du får alltså extra mycket stöd ditt barns första tid i livet.

Prata med din bvc- sjuksköterska om du är intresserad att få veta mer.

Utökad samverkan vid treårsbesök

Du som har ett barn som är listad på Capio Wasas barnavårdscentral eller på Capio Hovsjö barnavårdscentral och ska komma på treårsbesök får under besöket träffa en av våra  kuratorer/föräldrastödjare tillsammans med din barnhälsovårds-sjuksköterska. Detta sätt att arbeta är helt nytt och innebär att du kan få råd och stöd även av våra kuratorer/föräldrastödjare under besöket. Prata med din bvc- sjuksköterska om du är intresserad av att få veta mer.