Scenkonst och skolbio

Varje termin får barn och unga i förskolor och grundskolor i Södertälje kommun ta del av olika scenkonst - och skolbioprogram. Det kan vara film, musik, teater- och dansföreställningar. Scenkonst & skolbio tillhör Södertälje Stadsscen och är en del av Södertälje kommuns verksamhet Kultur i förskolan och skolan. 

Aktuellt pogramutbudet finns upplagd under MENY. Där finns alla program presenterade i fyra olika åldersindelningar. Under Program för förskolan finns förskolans alla program. Under de tre menyerna Program för F-åk 9 finns alla program för respektive årskurs. Skolbioutbudet finns även samlat under Skolbio för F-åk 9.

Bokning av scenkonstprogram och skolbio sker under en begränsad tid via ett formulär på denna hemsida, se Boka program här.

Den 7 maj publiceras höstens programutbud och bokningen är öppen 7 maj - 25 augusti.

 

Om Scenkonst & skolbio

Om programutbudet våren 2024 expand_less expand_more

I menyn finns alla program presenterade i fyra olika åldersindelningar.

Under menyerna Program för förskolan finns förskolans alla program.

Under de tre menyerna Program för F-åk 9 finns alla program för respektive årskurs.

Hela skolbioutbudet finns även samlat under menyn Skolbio för F-åk 9.

 

Vilka kan boka program? expand_less expand_more

Kultur- och fritidskontoret (KOF) och Utbildningskontoret (UK) erbjuder programmen kostnadsfritt för förskolor och skolor i Södertälje. Scenkonstprogram och skolbio kan även bokas av friförskolor och friskolor inom Södertälje kommun. 

 

Hur bokas programmen? expand_less expand_more

Gå till menyn Boka program här. Där finns viktig information om hur ni bokar och vad som händer efter att webbokningen är stängd.

På sidan Boka program här går ni vidare till undermenyn BOKA HÄR - bokningsformulär.

På den sidan finns en länk BOKA HÄR som går direkt till bokningsformuläret. Länken är endast synlig och tillgänglig under bokningsperioden.

Bokningen för programutbud våren 2024 var öppen 13 november 2023 - 23 januari 2024.

 

Kulturombud på förskolor och skolor expand_less expand_more

I verksamheten Scenkonst & skolbio finns det av förskolor och skolor utsedda kulturombud på respektive förskola och skola.

Här följer information om uppdraget som kulturombud i verksamheten Scenkonst & skolbio för förskola och skola:

Vem kan bli kulturombud expand_less expand_more

Pedagoger på förskolor och skolor kan vara kulturombud. Oftast är det en pedagog per arbetslag som skolan eller förskolan har utsett till kulturombud.

För att vara kulturombud krävs det att du har tillgång till internet och e-post som är våra huvudsakliga informationskanaler.

Vad gör ett kulturombud expand_less expand_more

Det huvudsakliga uppdraget är att sprida information vidare till sina kollegor om aktuella scenkonstprogram, skolbioföreställningar, bokningsförfarande, restplatser till föreställningar med mera. 

Kontinuerligt görs det e-post utskick till alla kulturombud med aktuell information om utbudet, extrainsatta program, ansökningstider, restplatser till program med mera. 

Informationsbreven kan exempelvis skrivas ut och sättas upp i personalrummet samt skickas vidare via e-post till alla i arbetslaget.

Anmäla nya kulturombud expand_less expand_more

Alla kulturombud ska vara registrerade hos oss. Har ni ingen anmäld sen tidigare, men nu utsett en person, så kan ni anmäla det till oss via e-post.

När någon avslutar sitt uppdrag och ni har utsett ett nytt kulturombud så ska även det meddelas till oss via e-post. 

Alla nyanmälda kulturombud får ett välkomstbrev med information om vad uppdraget innebär.

Vill du veta mer? Kontakta Pia Johansson om det är något ni undrar över kring uppdraget som kulturombud.