Öppen förskola

Alla barn under sex år som inte går i förskola är välkomna till den öppna förskolan. Här deltar barnen tillsammans med en förälder eller annan vuxen i den pedagogiska verksamheten. Det kostar inget att besöka verksamheten.

Till oss kan du komma för att leka, samtala, pyssla, läsa böcker eller bara vara tillsammans. Det kostar ingenting att komma till oss, det behövs ingen föranmälan och du och ditt barn kommer och går som det passar er. 

Du kan värma medhavd mat och det finns kaffe och smörgås att köpa.

Vi har sångsamling varje dag. Det finns möjlighet att måla och pyssla, eller bygga och leka. Minst en gång i månaden tar vi oss ut på utflykt.

Här kan du också få stöd och råd gällande ditt barn och ditt föräldraskap, information om resurser som samhället kan erbjuda barn och barnfamiljer samt vart du kan vända dig för att få hjälp. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig och din familj på Geneta familjecentrals hemsida. Där kan du också hitta öppettider samt avvikande öppettider och när vi gör utflykter och annan information om oss. 

OBS !! Öppna förskolan på Geneta familjecentral håller stängt från och med torsdagen den 19 mars.Detta beror på att vi vill bidra till minskad smittspridning av det nya coronaviruset Covid-19. Vi kommer att ha öppen förskola utomhus måndagar, onsdagar och fredagar kl 10-12 i Geneta område. läs mer på Geneta familjecentrals hemsidan.

Behöver man ha hjälp med att fylla i blanketter, ansökan till förskola eller förklara papper från olika myndigheter så är man välkommen att höra av sig till oss så hjälper vi till. Förskollärarna pratar svenska och arabiska.

Alla aktiviteter, tematräffar och föräldraträffar ställs in.

Vi på öppna förskolan följer hela tiden utvecklingen kring coronaviruset covid-19 och följer myndigheternas rekommendationer. Det gör att informationen här på hemsidan är extra viktig att hålla koll på. Skulle rekommendationerna ändras så kommer vi också behöva ändra våra arbetssätt och vad vi erbjuder.

Vi kommer att uppdatera hemsidan så fort vi får mer information om när vi kan öppna igen. Vill du veta mer om covid-19 så kan du läsa mer på Folkhälsomyndighetens hemsida, Krisinformation, 1177 och Södertälje kommuns hemsida

 

Bild på Öppna förskolan

Öppna förskolan

Telefon: 08-523 020 25 Adress: Prästgårdsvägen 4, Geneta Centrum