Stadshusrestaurangen

 Matsedel vecka 34

I dagens lunch ingår sallad, smör och bröd samt vatten

Måndag

Ramslökspasta, fetaost, rostade linser, tomat

Vinbakad fisk, citronstuvad purjolök, kokt färskpotatis

Pasta ragu, svensk nötfärs, tomat, rödvin, selleri, morot, vitlök

 

Tisdag

Fylld aubergine, svenska kikärtor, tomat, purjolök, örtcréme, rostad potatis

Panerad fisk, dragonremoulad, citron, kokt färskpotatis

Lammfärsbiffar, örtgräddsås, rödlökschutney, rostad potatis

 

Onsdag

Falafelwrap, grönsallad, rödlök, tomat, hummus

Pocherad fisk, hummerdoftande vitvinssås, bakad morot, kokt färskpotatis

Pastagratäng, bacon, purjolök, grana padano, grädde

 

Torsdag

Havrerisotto, semitorkad tomat, sparris, fetaost, grana padano, grönsallad

Stekt strömming, potatispuré, rårörda lingon, skirat smör

Stadshusets yakiniku, svenskt viltkött, soja, sesam, pak choi, kokos-havreris

 

Fredag

Pizza bianco, creme fraiche, vitlök, grönkål, zucchini, ost

Havets Wallenbergare, clariasfärs, dill, brynt smör, potatispuré

Nattbakad högrev, balsamicosky, rostad haricot verts, fransk potatisgratäng

Veckans sallad

Pastasallad, rökt skinka, prästost, pesto, rödlök, gurka, rädisor, thousand island-dressing

 

Dagens soppa

kökets val

 

Våra menyer baseras på Södertälje kommuns måltidskoncept Diet for a Green Planet (www.dietforagreenplanet.se). Vår mat är tillagad av 54 % ekologiska livsmedel (2024)

99 % av kaffe/te och 83 % av bananer som serveras i hela kommunkoncernen är rättvisemärkta (2024).

 

Öppettider

Måndag till torsdag  klockan 07.30-15.30 (lunch 10.30-13.30).

Fredag klockan 07.30-15 (lunch 10.30-13.00).

Dag före röd dag öppet till klockan 14.00.

Öppet 1 timme innan alla stadsscenens förställningar samt i pausen om föreställningen har paus. Ej öppet vid bio utanför ordinarie öppettider.