Stadshusrestaurangen

 

Matsedel vecka 20

Måndag

Linsplättar,Chimichurri-keso, grönsallad

Hummerdoftande fisksoppa, purjolök, morot, palsternacka,

Makaronipudding, falukorv, bacon, senap, tomat, grana padano

 

Tisdag

Ängamatssoppa, vårprimörer, potatis

Panerad fisk, citroncréme, kokt potatis

Stadshusets köttgryta, svensk högrev, champinjoner, morot, vitlök, tomat, ramslök, persilja

 

Onsdag

Rödbetsbiffar, fetaostcréme, rostad potatis

Fisksoppa, broccoli, färsk tomat, grädde, vitlöksbröd

Oxbringa, senapscréme, rotmos

 

Torsdag

Vitlöksbakad spetskål, smörsås, rostade gråärtor, rostad potatis

Tomat- och zucchinibakad fisk, timjanrostad potatis, aioli

Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk ärtsoppa, pannkakor, vispgrädde, jordgubbs- & rabarberkompott

 

Fredag

Stadshusets pizza Bianco, vitlök, créme fraiche, chèvre, purjolök, zucchini, honung, rostade frön

Färserad flundra, sill & clariasfärs, kokt potatis, gräslökssås

Schnitzel, ramslökssmör, balsamicosky, rostad potatis 

I dagens lunch ingår sallad, smör, bröd, vatten, kaffe 

Våra menyer baseras på Södertälje kommuns måltidskoncept Diet for a Green Planet (www.dietforagreenplanet.se). Vår mat är tillagad av 54 % ekologiska livsmedel (2024) 

99 % av kaffe/te och 83 % av bananer som serveras i hela kommunkoncernen är rättvisemärkta (2024).

Öppettider

Måndag till torsdag  klockan 07.30-15.30 (lunch 10.30-13.30).

Fredag klockan 07.30-15 (lunch 10.30-13.00).

Dag före röd dag öppet till klockan 14.00.

Öppet 1 timme innan alla stadsscenens förställningar samt i pausen om föreställningen har paus. Ej öppet vid bio utanför ordinarie öppettider.