Tillgänglighet i Tullgarns fågeltorn och slottsmiljö

I Tullgarns slottsmiljöer kan du skåda fågel från ett tillgänglighetsanpassat fågeltorn.

Fågeltorn

Från den generöst tilltagna fågelskådarplattformen har du full uppsikt över Häggnäsviken och de omgivande strandängarna. Här rastar gäss, vadare och sjöfågel. Tofsvipor och rödbenor är vanliga att se, liksom vigg, grågäss och olika simänder. Detta är en klassisk rastplats för salskrake.

Plattformen är tillgänglighetsanpassad: En svagt sluttande ramp leder upp till plattformen. Vägarna genom slottsparken är grusade eller består av kortklippt gräs.

Nedanför plattformen finns ett bänkbord för den som vill äta matsäck eller vila benen. Uppe på plattformen finns en enkel sittbänk.

Bryggan

Nedanför slottet finns en stor brygga. Härifrån har du fin utsikt över Tullgarnsviken mot Fäfalludd och Näsets strandängar.

Bryggan förvaltas av Kungliga slotten.

Toalett

I anslutning till Tullgarns slottsentré finner du en tillgänglighetsanpassad toalett för besökare. Den ligger alldeles intill den stora parkeringen och bara ett stenkast ifrån den fina restaurangen och hemtrevliga caféet. Härifrån kan du lätt ansluta till Sörmlandsleden. Toaletterna förvaltas av Kungliga slotten och är öppna vissa tider på dygnet.

 

Länk till mer info