Sommarskoj 2024

Är du mellan 4–18 år och bor i Södertälje kommun? Under hela sommaren arrangeras spännande och roliga aktiviteter just för dig! Alla aktiviteter är gratis men vissa kräver föranmälan. Du kan söka på vilka aktiviteter som finns varje vecka och månad genom att välja månad och veckonummer i rull-listan här nedan där det står "filtrera" och sedan klicka på "applicera filter".

Frihetligt skapande - Konstworkshop med Ruben Wätte

Välkommen, du som är 9-13 år, till en dag av konst och aktion tillsammans med konstnären Ruben Wätte. Vi håller till i Gula Villan i Järna där vi tillsammans bygger en jättestor skulptur som vi avslutningsvis ”provar hur den funkar” på gatorna i Järna centrum.

Sommarhäng på Bårsta IP

Kom till Bårsta IP under vecka 28–32 och häng med Ung fritid! Vi är på plats måndag–fredag kl. 11:00–17:30 med våra fantastiska fritidsledare och vi kommer bjuda på en massa roliga grejer att göra.

Sommarkulturskola

Välkommen att prova Kulturskolans utbud på ett avgiftsfritt läger under dagtid i tre dagar! För dig mellan 10-12 år.

Kanotskola

Välkommen till fyra dagar fulla av kanotsport! Du kommer att få testa flera olika former av paddling, leka och lära känna de andra deltagarna.

Barn som badar hör sommarlovet till
Parkliv i Järna

Parkliv i Järna är tillbaka! Kom och häng i bibliotekets mysiga hörna, prova på cirkus, hoppa hoppborg eller lyssna på konsert. Köp en glass och låna våra spel.

Badresa till Farstanäs med Ångfartyget Ejdern.

Du som älskar att bada, sola och äta glass: följ med Ångfartyget Ejdern som tar dig till Farstanäsbadet, både dit och hem. Dina föräldrar får också följa med.

Bågskytte

Välkommen att prova på bågskytte! Vi på Södertälje Bågskytteförening visar gärna upp vår sport. Bågskytte passar dig som gillar lagsport men också dig som hellre tävlar själv.

Keramik på Gården

Välkommen till Saltskog Gård där du kan prova keramik och du får göra egen skål eller liten skulptur.

Skogsäventyr med Friluftsfrämjandet 2024

Under två härliga veckor i juni erbjuder Friluftsfrämjandet i Södertälje kommunens alla 6-12 åringar möjligheten att uppleva skogens underbara värld tillsammans med våra Unga Ledare.

Kicka på sommaren!

Välkommen att kicka under sommaren!

Prova på ridläger på Stall Bergtorp

  Välkommen till att prova på ett ridläger under en halv dag.

Sommarsimskola på Eklundsnäsbadet

Gratis sommarsimskola för icke simkunniga.

Prova på acropark i Lida och en strand aktivitetsdag i Malmsjö

Tillsammans ska vi testa acropark i Lida, grilla och leka tillsammans. Vi kommer också tillbringa mycket tid i Malmsjö där vi kommer att leka, fika och mysa.

Läslandet familjeaktivitet

På Läslandet familjeaktivitet gör vi teater av en bok tillsammans med deltagarna. Alla barn och vuxna kan vara med utan särskilda förkunskaper. Därefter har vi en skapande workshop med pyssel, skapande, teater mm. Vi bjuder på fika!

Teaterkollo

På detta kollo får du utforska din kreativitet inom teater. Du lär dig om teaterns grunder, hur du använder din röst som ett verktyg, att äga scenen, prova manusskrivning mm. Du får träna på att tala inför andra, samarbeta och skapa tillsammans.

Prova på ridning

Prova på ridning under två dagar.

Spoken word-kollo

Välkommen till spoken word-kollo. I tre dagar lång har du möjlighet att utforska och utveckla din kreativitet genom spoken word och skrivande.

Konstkollo med Moderna Museet

Det finns en konstnär i varje barn! Det finns en berättare i varje människa! Kom och skapa och berätta tillsammans med Läslandet och Moderna Museet.

Snackish

Vad snackar alla om? Vad vill du snacka om? Det utforskar vi på Snackish-kollot.

Mar Touma Festival

På plats kommer det att vara hoppborgar och olika aktiviteter. Vi Bjuder på popcorn, ansiktsmålning, musik och dans tillsammans med olika maskot för barn.

Mötesplats Södertälje 2024

För fjärde sommaren i rad arrangerar vi satsningen Mötesplats Södertälje! Under sex veckor i sommar (vecka 25 - 30), i nio olika stadsdelar i Södertälje, kommer kommunen, Telge, Södertälje CITY och RFSISU Sörmland att tillsammans med lokala föreningar/organisationer samverka. Syftet är att skapa trygga och attraktiva mötesplatser för barn och ungdomar, i Södertälje, med fokus på inkludering, rörelse och fysisk aktivitet i olika former! Allt är kostnadsfritt för deltagarna.

Onsdagshäng på Lindängen

Välkommen till oss på onsdagskvällar på ett avslappnat och kravfritt häng. Vi grillar hamburgare och/eller korv och hittar på aktiviteter i vår fina trädgård.

Testa på Parkour i SGSF

Under tre dagar får du möjlighet att lära dig nya coola trix och utveckla dina skills inom parkour. Under ledning av duktiga ledare får du hjälp och coachning för att kunna utvecklas och lära dig mer om parkour.

Sommargympa med SGSF vecka 26 - Testa på Rytmisk gymnastik

Under tre dagar får du möjlighet att testa på rytmisk gymnastik.

Sommargympa med SGSF vecka 31 - Testa på Truppgymnastik

Vill du lära dig en volt, hjulning eller fickis är detta lägret för dig!

Teaterläger med Södertälje Teateramatörer 2024

Välkommen till en spännande teatervecka med Södertälje Teateramatörer.

Prova på street-handboll

Kom och prova på street-handboll i sommar!