Premiär av filmen "Mitt Verona"

Kortfilmen "Mitt Verona" utspelar sig på flera platser i Södertälje och är en samproduktion mellan El Sistema Södertälje och Livet Bitch! Scenkonst. Den 22 februari har filmen galapremiär på Estrad Södertälje Stadsscen.

Om Filmen 

"Mitt Verona"  är en spin-off på William Shakespeares klassiska pjäs Romeo och Julia, men utspelar sig i Hovsjö och på andra platser i Södertälje. Musiken i filmen består både av klassiska verk och av specialkomponerad musik av ungdomarna i El Sistema Södertälje Kammarorkester. Det är också de som framför musiken i filmen. Filmens fotograf är Tina Axelsson och regissör Linda Mallik.

Handlar om två ungdomar i Hovsjö

"Mitt Verona" är en gripande berättelse om kärlek och motstånd. Den handlar om de fiktiva karaktärerna Kleo och Eli, två ungdomar i Hovsjö som blir förälskade i varandra när de ses och repeterar en musikteaterföreställning om Romeo och Julia. Men deras kärlek får problem när Kleos familj avslöjar dem. De tycker att hennes nya pojkvän umgås med fel sorts människor. Dessutom gillar de inte hans familj. Elis kompisar tycker att han är töntig som spelar i en orkester och de vill att han ska välja en helt annan väg tillsammans med dem. Eli tar till slut ett beslut som får ofattbara konsekvenser. Precis som för Romeo och Julia, där kärleken och det tragiska som händer dem utspelar sig i deras hemstad Verona, utspelar sig Kleos och Elis öde och kärlek i deras eget Verona - hemstaden Södertälje.  

Premiär på Estrad Södertälje Stadsscen

"Mitt Verona" har galapremiär på Estrad Södertälje Stadsscen den 22 februari. Premiären är öppen för alla och har fri entré. Filmen startar klockan 18:00 och pågår till cirka 18.20. Premiärminglet startar klockan 17.00. 

Alla är välkomna både att komma på minglet och att se filmen! 

Går att se online

Efter premiären kan du även se filmen online på webbplatsen www.communityartlabsweden.se (länk till ny sida)

Mer information

För mer information om filmen, besök El Sistemas webbplats (länk till ny sida) och Livet Bitch! Scenkonst webbplats (länk till ny sida). Har du fler frågor om premiären kontakta Lena Swanberg, koordinator för El Sistema Södertälje Kammarorkester på telefonnummer 08-5234113