Måsnaren vård-, omsorg- och korttidsboende ligger i Hovsjö, inbäddad i skog och intill sjön Måsnaren. Boendet består av 72 lägenheter och har avdelningar med såväl omvårdnads- och demensboende som korttidsboende. Fotograf: Liza Simonsson.

Fakta

Byggår

2021

Storlek på boende

6 833 kvm.

Organisationsform

Kommunal

Inriktning

Somatiskt vård- och omsorgsboende, demensboende

Antal avdelningar

Fem avdelningar för permanent boende med inriktning på demens och tre avdelningar för korttidsboende. En är med inriktning på omvårdnad och två med inriktning på demens.

Antal lägenheter

73 stycken, fördelat på 4 våningsplan

Hyra

6 974 kr

Hitta hit

Adress: Hovsjövägen 14, 151 65 Södertälje

Boendemiljö

Varje avdelning består av nio lägenheter och ett gemensamt mat- och vardagsrum. Här samlas vi för social samvaro och måltider. Vill du hellre se på tv eller läsa tidningen går det utmärkt.

I anslutning till bostadsgrupperna har du tillgång till en stor inglasad balkong med sittgrupper där du kan njuta av utevistelse oavsett väder. Under sommaren förgyller vi tillsammans balkongerna med grönska och blommor för extra trevnad.

Lägenheterna är ljusa och rymliga. Alla har pentry samt badrum med dusch och toalett. Det finns trygghetslarm och uttag för TV och fibernät. 

Det finns flera väl tilltagna aktivitetsrum för gemensamma aktiviteter. Bland annat finns ett sinnesrum med inspiration från Karibien med strand och solstolar som du kan gå in i för att finna lugn. 

Utemiljö

Vi har en stor uteplats i markplan med möjlighet för utevistelse. Här kan du njuta av en god kopp kaffe eller te under avkopplade former. Under sommarhalvåret när vädret så tillåter finns möjlighet att grilla. Här äger också många av våra uteaktiviteter rum.

En trädgård är under uppbyggnad. Där kommer det bland annat att finnas promenadslinga, buskar och träd som ger skugga under soliga dagar.

Måltider

Lunch och middag tillagas i centralköket på Mariekällgårdens vård- och omsorgsboende. Här förbereds och tillagas maten från grunden och levereras till boendet i mattransportskåp. Tillbehör som ris, potatis, sallad och måltidsdryck förbereder medarbetarna i köket på respektive våningsplan. Frukost, mellanmål och kaffe förbereds och serveras i våra gemensamma matrum på respektive bostadsgrupp.

Måltiden är mer än maten som ligger på tallriken. Vi fokuserar lika mycket på att miljön kring måltiden är ombonad, trevlig och harmonisk och att maten serveras på ett aptitligt och trevligt sätt. Vi samarbetar också med kommunens dietist så att du får i dig den näring du behöver.

Aktiviteter

Vi erbjuder dagligen aktiviteter utöver individuella aktiveter som du planerar tillsammans med din kontaktperson. Det kan till exempel vara gå på promenader, spela aktivitetsspel eller ett parti bowling i vår trädgård. Vi anordnar även pubaftnar med musik och något gott att äta och dricka.  

Vi samarbetar med Kultur 365, en verksamhet inom Södertälje kommun som arbetar med ett brett och varierat utbud av kulturella aktiviteter för seniorer. Till exempel kan du få prova på att ta en fisketur genom ett par VR-glasögon eller sjunga tillsammans med gruppen PlayMäkers.

Personalens kompetens

Hos oss arbetar 70 medarbetare:

  • Undersköterskor, varav 1 med specialistkompetens inom demens, och vårdbiträden bemannar boendet dygnet runt för att tillgodose de omvårdnadsbehov som finns.
  • 2 arbetsterapeuter, 2 fysioterapeuter och 5 sjuksköterskor arbetar dagtid, måndag till fredag, övrig tid finns sjuksköterskepatrull tillgänglig för att tillgodose de hälso- och sjukvårdsinsatser som finns. Läkare besöker boendet en gång i veckan.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där fokus är att göra skillnad varje dag för dig och dina anhöriga.  

Vår personal pratar bland annat svenska, finska, persiska, syrianska och assyriska.

Anhörigsamverkan

För oss är du som anhörig viktig! Du ska känna dig trygg med att vår omvårdnad och service är god. När din anhörige flyttar in hos oss får hen en kontaktperson. Kontaktpersonen lyssnar in vilka behov du som anhörig har och på vilket sätt vi bäst har kontakt med varandra. Därefter formar vi tillsammans en plan för hur vi tillgodoser dig med information.

Vi finns på Instagram - @masnarensomsorgsboende - följ oss och ta del av allt härligt som händer.

Kontaktuppgifter