Nyheter


Samhällsbyggnadskontoret pratade utveckling av stadskärnan under Södertäljefestivalen.
Tack för Södertäljefestivalen 2022

2022-09-01: Den 26–28 augusti gick Södertäljefestivalen 2022 av stapeln och kommunen fanns på plats med flera tält på Saltsjötorget. Ett stort tack till alla som besökte oss. Läs mer >


Gång- och cykelväg till Salem invigd

2022-09-01: Nu kan du cykla mellan Salem och Södertälje! Idag, torsdag 1 september, invigdes den nya bron över Dånviken, vilken knyter ihop Salem och Södertäljes nybyggda cykelvägar och bildar ett nytt regionalt cykelstråk. Läs mer >


Antar du utmaningen? Bli vintercyklist!

2022-08-31: Nu är årets anmälan till utmaningen Vintercyklisten öppen! Ta chansen och var en av 40 deltagare som får dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern. Läs mer >


Södertälje kommun utökar modersmålsundervisningen på finska

2022-08-30: Från och med höstterminen utökar kommunen modersmålsundervisningen för de elever som har finska som modersmål. Erbjudandet innebär en timmes extra undervisning i veckan. Läs mer >


Södertälje kommun på Södertäljefestivalen

2022-08-26: I dag kl. 12.00 drar Södertäljefestivalen igång och innehåller ett brett utbud av artister, upplevelser, musik, dans och mat från världens alla hörn. Det är fri entré och alla aktiviteter sker mitt i stadskärnan. På Saltsjötorget, där Järnagatan möter Saltsjögatan, finns Södertälje kommun på plats med ett flertal tält och bokbuss. Dit är du varmt välkommen. Vi ser fram emot att träffa dig! Läs mer >


Satsning på att utveckla kollektivtrafiken i stort samverkansprojekt

2022-08-26: Den största satsningen på kollektivtrafik någonsin i Södertälje – det är målet när Region Stockholm, Nobina och Södertälje kommun går samman för att skapa framtidens kollektivtrafik i Södertälje. Det ska bland annat leda till förbättrad arbetspendling till och från Södertälje, kortare restider med buss inom kommunen och en utvecklad landsbygdstrafik. Läs mer >


Skolvalsdebatt ska öka ungas intresse för valet

2022-08-24: På fredag anordnar Södertälje kommun en skolvalsdebatt på Estrad i Stadshuset. Alla gymnasieelever i årskurs tre och vid Komvux är inbjudna till debatten. Läs mer >


Lasse Karlsson (till vänster) är moderator för debatten, till sin hjälp har han valinformatörerna Rozy, Shamash och Wasay.
Komikern Lasse Karlsson leder valdebatt under Södertäljefestivalen

2022-08-24: Lördag den 27 augusti under Södertäljefestivalen blir det politisk debatt mellan partierna i kommunfullmäktige. Fokus är frågor som intresserar unga, publiken kan också ställa frågor. Komikern och regissören Lasse Karlsson är moderator och till sin hjälp har han tre av kommunens anställda valinformatörer. Läs mer >


Nu söker vi fler valinformatörer!

2022-08-23: Inför de allmänna valen 2022 timanställer och utbildar Södertälje kommun valinformatörer. Arbetet är politiskt neutralt, det handlar om att informera om när det är val, vilka som får rösta och hur valet går till. Ansökningstiden förlängs nu till den 28 augusti 2022. Läs mer >


Bild på röstkort och informationsbroschyr om val som Södertälje kommun har tagit fram.
Sms och broschyr på olika språk påminner medborgare om valen

2022-08-23: Under den här veckan skickar Södertälje kommun ut en broschyr med valinformation på fem olika språk till alla hushåll. Sms-påminnelse med information och en uppmuntran om att vara med och påverka, skickas även till medborgare i åldrarna 18-75 år. Läs mer >