Nyheter


Omarbetat granskningsförslag för Mariekälla 1:26

2021-12-16: Nu finns det ett omarbetat förslag på ny detaljplan för Mariekälla 1:26, som föreslår ett nytt värdshus med hotell på Torekällberget. Förslaget går ut på granskning 10 januari. Då har du också möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Läs mer >


Porträtt på Sara Seing.
Kommunens kostchef Sara Seing nominerad till nordiskt matpris

2021-12-16: Sara Seing, verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod och kostchef i Södertälje kommun, har nominerats i kategorin ”Nordic food for many” i den nordiska mattävlingen EMBLA Nordic Food Awards. Vinnaren utses i Oslo den 11 mars 2022. Läs mer >


Tredje dos vaccin mot covid-19 från 60 år

2021-12-14: Från och med i dag, 14 december, erbjuds personer över 60 år en tredje dos vaccin om det har gått sex månader sedan man tagit den andra dosen. Läs mer >


Glad Lucia önskar Södertälje musikklasser

2021-12-13: Precis som förra året är inget sig likt, inte heller när det gäller Lucia- och julkonserter. Vi vill därför dela med oss av lite sång från Södertälje musikklasser som kan lysa med sina ljus i detta vintermörker. Läs mer >


Jul på 1800-talet: https://www.sodertalje.se/torekallberget
Vinterlov

2021-12-10: Upptäck våra spännande och roliga lovaktiviteter! Alla aktiviteter är gratis men vissa kräver föranmälan. Prova på simidrott, skapande verkstad, gröt- och pysselkväll, vinterlovsträningar, testa hästridning, mellandagstävlingar, teckna manga och mycket mer. Läs mer >


Illustration av ett i som i information
Folkhälsomyndigheten inför nya råd och rekommendationer

2021-12-08: I dag 8 december inför Folkhälsomyndigheten nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19. Rekommendationerna gäller till och med den 31 januari 2022. Det viktigaste du kan göra för att skydda dig själv och andra är att vaccinera dig. Läs mer >


Andreas Jonerholm, klubbchef för Södertälje Simsällskap, tar emot priset vid en inspelad ceremoni.
Södertälje Simsällskap vinner årets 5i12-pris

2021-12-02: Tre finalister gjorde upp: Livet bitch, Helen Jaktlund från Pingstkyrkans sociala center och Södertälje Simsällskap. Utmärkelsen går till en person eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde och medmänsklighet i samhället, som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Se filmad ceremoni och läs manifest. Läs mer >


Läxhjälpen vann 2020 och Erica Hagström tog emot priset. - Vem vinner i år?
5i12-priset 2021

2021-12-02: Söndag den 5 december, kl. 11.55, avslöjar vi årets vinnare. Utmärkelsen går till en person eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde och medmänsklighet i samhället, som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Läs mer >


Jobba tillsammans för ett bättre Södertälje!

2021-12-02: Hack for Södertälje är ett 24-timmars online hackathon som arrangeras av Södertälje kommun och Södertälje science park under Science week 2022. Temat för Hack for Södertälje 2022 är “Det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhället” och tanken är att komma på bra idéer som ska användas för göra Södertälje till en ännu bättre stad. Läs mer >


Nu är snön här

2021-12-02: Nu ligger snön som en fin vinterskrud över kommunen. Vi är ute och plogar och halkbekämpar för att gator samt gång- och cykelbanor ska bli framkomliga. Läs mer >