Nyheter


Återbruksdagen ska ge nytt liv till gamla prylar

2021-09-13: Att hyra eller köpa second hand är bra sätt att förlänga livslängden på produkter – och istället för att slänga kan vi reparera, laga, lämna till återbruk eller återvinning. Det vill Södertälje kommun, Södertälje City och Telge Återvinning att fler Södertäljebor ska få upp ögonen för. Läs mer >


Vaccinationsbussar kom till stora kyrkor

2021-09-10: Region Stockholm hade vaccinationsbussar vid två stora kyrkor på söndagen den 12 september. Läs mer >


Nominera till hållbarhetspriset 2021

2021-09-07: Södertälje kommun delar ut pris till den person, förening, företag eller organisation som jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i Södertälje kommun. Läs mer >


Tjänsterna som ekonomi- och finansdirektör samt samhällsbyggnadsdirektör nu tillsatta

2021-09-06: Erika Svensson har blivit tillsvidareanställd som ekonomi- och finansdirektör och Andreas Klingström som samhällsbyggnadsdirektör. Beslutet togs vid kommunstyrelsens sammanträde fredagen den 3 september. De har hittills varit tillförordnade på tjänsterna. Läs mer >


9 miljoner till Södertälje kommun för företagsstöd

2021-09-06: Södertälje kommun har nyligen beviljats ett omfattande regionalfondsprojekt (REACT-EU) som syftar till att stärka näringslivets förmåga till omstart och omställning efter coronapandemin. Läs mer >


Nya koloniområdet i Järna invigdes

2021-09-04: 23 år har gått sedan kommunen senast invigde ett nytt koloniområde. Men under lördagen var det åter dags! Med pompa och ståt, invigningstal, fika och trädplantering invigdes så äntligen det nya koloniområdet i Järna. Läs mer >


Budbee etablerar sig i Stockholm syd, Almnäs

2021-09-03: Idag fattade Kommunstyrelsen beslut om att godkänna försäljningen av mark i Stockholm syd, Almnäs till logistikföretaget Budbee och Evolv property. Etableringen förväntas sysselsätta cirka 400 personer. Läs mer >


Stefan Hollmark – ny stadsdirektör för Södertälje kommun

2021-08-31: Stefan Hollmark blir ny stadsdirektör i Södertälje. Sedan februari 2019 är Stefan Hollmark kommundirektör i Tyresö kommun. Han har dessförinnan en lång bakgrund inom Södertälje kommuns bolag. Läs mer >


Problem med öppningen av Mälarbron

2021-08-31: Under tisdagen har Mälarbron (Klaffbron) haft problem vid öppning vid två tillfällen, som lett till att trafik inte kunnat passera över bron. Läs mer >


Vaccinbuss till Morabergs studiecentrum och Täljegymnasiet

2021-08-31: I morgon, onsdag, får elever på Morabergs studiecentrum och Täljegymnasiet möjlighet att vaccinera sig mot covid-19 på skoltid. En vaccinbuss kommer då att stå utanför skolorna. Läs mer >