Nyheter


Nationaldagsfirande i våra digitala kanaler – huvudtalare är Johan Giesecke

2020-05-27: År 2020 uteblir det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Torekällberget med anledning av covid-19. Men Södertälje kommun ställer inte in, utan ställer om. Årets nationaldagsfirande kommer alla kunna ta del av digitalt – genom ett förinspelat specialprogram. Läs mer >


Program för Östertälje har tagits fram

2020-05-20: Östertälje är attraktivt och därför finns det också ett stort intresse för att bygga nytt. Nu har ett program för området tagits fram, i syfte att ta ett samlat grepp kring stadsdelen. Läs mer >


Nu drar pollineringsveckan Pollinera Södertälje igång!

2020-05-15: 16-24 maj riktar vi ljuset mot pollinatörernas betydelse i vårt samhälle när Södertälje har sin egen pollineringsvecka, Pollinera Södertälje. Att förbättra för pollinatörernas överlevnad är livsviktigt bland annat för vår matproduktion. Läs mer >


Rosenlund får utökad avgiftszon för parkering och möjlighet till boendeparkering

2020-04-29: På fredag 1 maj 2020 kommer delar av Rosenlund ingå i avgiftszon vit för parkering. Områdets boende kommer att erbjudas ingå i boendeparkeringssystemet. Läs mer >


Marens mark ska undersökas

2020-03-30: Denna vecka fortsätter markundersökningarna på land runt inre Maren. Nu kommer man att gräva provgropar, vilket kan innebära minskad framkomlighet på vissa ställen. Läs mer >


Krisledningsnämnden aktiverad med anledning av coronaviruset

2020-03-16: Högsta politiska ledningen i Södertälje kommun behöver vara uppdaterade kring coronaviruset, för att eventuellt kunna fatta snabba beslut. Måndagen den 16 mars kallade kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) samman krisledningsnämnden, som består av kommunstyrelsens ordinarie ledamöter och ersättare. Läs mer >


Vattenkran fyller glas med vatten
kunskapsdag om dricksvatten

2020-03-12: Tisdagen den 10 mars bjöd Södertälje kommun och företaget Ecoloop in till en välbesökt kunskapsdag om dricksvatten. Syftet med kunskapsdagen var att, utöver att dela kunskap, belysa roller och utmaningar kring grundvatten, med särskilt fokus på dricksvatten. Läs mer >


Södertälje SK är årets mottagare av jämställdhetspriset. På bilden klubbdirektör Robert Andersson.
Jämställdhetspriset 2020 till Södertälje SK

2020-03-06: Södertälje SK är årets mottagare av jämställdhetspriset. Det tillkännagavs den 6 mars i samband med att kommunen uppmärksammade internationella kvinnodagen. Läs mer >


Internationella kvinnodagen – öppna seminarier

2020-02-28: Inför internationella kvinnodagen, söndag den 8 mars, anordnas flera arrangemang. Fredag den 6 mars hålls frukostseminariet Den gamla goda tiden? som berättar om vikingatiden med genusglasögonen på. Lunchseminariet tar upp sport och jämställdhet och Jämställdhetspriset delas ut. Fredagen avslutas med Peppfesten, för unga tjejer och icke-binära. Läs mer >


Sportlov i Södertälje

2020-02-13: Upplev ett sportlov fyllt med aktiviteter. Här finner du program från Södertäljes bibliotek och Torekällberget. Det visas sportlovsbio på Stadsscenen, arrangeras skidresa till Romme (för dig 13–18 år) och isen spolas fin för SkridskoDisco! Några aktiviteter kräver föranmälan och det finns begränsat med platser. Läs mer >