Nyheter

2022-10-27 Södertälje mot våld och förtryck – anmäl dig till seminarier

Den 21–25 november arrangerar Södertälje kommun tillsammans med flera lokala aktörer Södertälje mot våld och förtryck - En vecka fri från våld.

2022-10-27 Upphandlingen av nya hemtjänstutförare är klar

Upphandlingen om vilka utförare som ska ombesörja hemtjänst i Södertälje är färdig.

2022-10-24 Föreläsningar för dig som odlar

Är du odlingsintresserad och sugen på att lära dig mer? Nu ordnar Samhällsbyggnadskontoret två kostnadsfria föreläsningar på temat odling: Lena Israelsson lär dig mer om jord och näring, och med Brigid Le Fevre kommer du bli en mästare på att syra grönsaker.

2022-10-21 Fler boxar fyllda med aktiviteter i Södertälje!

Nu finns ännu fler boxar fyllda med aktiviteter i Södertälje! Ladda ner Piffl appen, skapa en användare och lägg till ett betalkort för att hyra utrustning till ett billigt pris!

2022-10-21 Hur kan klimatomställningen skapa möjligheter för företag och kommuner?

Välkommen till ett intressant lunchseminarium den 17 november! Bland annat lyfts frågan hur företag och kommunala bolag arbetar med hållbarhet och samverkar med andra företag för att minska sina klimatavtryck. Seminariet är kostnadsfritt, men föranmälan krävs.

2022-10-21 Lär känna IKT-nätverket

I veckan fick IKT-nätverket Förskolan i Södertälje kommun motta Guldäpplejuryns särskilda pris. I filmen presenteras IKT-nätverket, vilka de är, vad de gör och hur de arbetar.

2022-10-21 Vad är en familjecentral?

I november öppnar den nya familjecentralen i Hovsjö. Men vad är en familjecentral?

2022-10-18 Nytt styre i Södertälje kommun

Under gårdagens möte i kommunfullmäktige röstade två ledamöter från Kristdemokraterna mot Södertäljealliansens förslag till styre i Södertälje kommun. Därmed uteblev det tillkännagivna maktskiftet.

2022-10-18 Föräldrautbildning - första verksamheten ut för Hovsjö familjecentral

I veckan drar föräldrautbildningar igång i Hovsjö. Föräldrautbildningar ABC är den första verksamheten inom den nya familjecentralen i Hovsjö som startar upp. De första utbildningstillfällena hålls i lånad lokal.

2022-10-17 Unikt arbete mot organiserad brottlighet presenteras i ny rapport

I dag släpper Södertälje kommunkoncern en rapport om sitt långvariga arbete mot den organiserade brottligheten på kommunnivå. Förutom att sammanfatta ett decenniums nära samarbete med polisen beskriver Paxrapporten även ett arbetssätt som ska leda oss in i framtiden. Rapporten kan ge tips om hur andra kommuner och myndigheter kan arbeta mot den organiserade brottligheten.