Nyheter

2022-10-17 Måltidsveckan 2022

Offentliga måltidens dag 2022 infaller torsdag den 20 oktober. I Södertälje kommun vill vi ta det ett steg längre och uppmärksammar offentliga måltider under hela veckan.

2022-10-17 Seniordagen på Tom Tits

Onsdagen den 19 oktober är det dags för seniordagen. Välkommen till en rolig dag med ett fullspäckat program av aktiviteter, föreläsningar, utställare och uppträdanden som riktar sig till dig som är över 65 år.

2022-10-14 Järna stationsområde byggs om

Stationsområdet längs Södra Järnvägsgatan förbättras för resenärer och får ett nytt utseende Arbetet påbörjas inför byggetablering med att delar av torgytan samt parkeringen närmast stationsingången stängs av.

2022-10-12 Så kan du ta del av stödinsatser från Södertälje kommun

Södertälje kommun har många pågående insatser och stödverksamheter speciellt riktade till barn, ungdomar och deras vårdnadshavare. Vi arbetar förebyggande och med direkta insatser där barn och unga har hamnat snett, far illa, eller när det behövs stöd i föräldraskapet.

2022-10-11 Utvecklingsgrupp för förskola i Södertälje får Guldäpplejuryns Särskilda Pris 2022

Juryn för Guldäpplet har utsett IKT-nätverket Förskolan i Södertälje kommun till mottagare av Guldäpplejuryns Särskilda Pris 2022. Priset delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners, till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

2022-10-11 Nya Kanaltorget invigdes

Nu har vi öppnat upp det nya Kanaltorget mitt i centrala Södertälje – en plats med grönska, vattenspel och sittplatser för både möten och vila. Under tisdagen invigdes det nya torget, som är en viktig del i utvecklingen av hela stadskärnan.

2022-10-11 När mörkret faller...

Historien vaknar till liv när höstmörkret faller över Torekällberget.

2022-10-10 Vinterbelysning skapar trygghet i stadskärnan

Södertälje city ska vara en välkomnande och trygg plats under hela året. Vinterbelysning skapar trygghet och mysig stämning under den mörka årstiden och i Södertälje drivs all vinterbelysning med LED, något som sparar 80 procent energi jämfört med äldre belysning.

2022-10-09 Manifestation mot våld 9 oktober

Manifestationen mot våld på Stora Torget i Södertälje på söndagseftermiddagen var mycket välbesökt. Vi vill rikta ett varmt tack till alla som deltog med tal, sång och musik, och till alla södertäljebor, föreningar och kyrkor som kom för att vara med.

2022-10-07 Södertälje kommun har aktiverat Posom, psykosocialt omhändertagande vid kris och katastrof

Med anledning av torsdagskvällens skjutningar i Saltskog har Södertälje kommun aktiverat POSOM. Lördag den 8 oktober har POSOM resursgrupp en insats tillsammans med Polisen för att ge stöd till allmänheten.