Nyheter


Bild på entrén i Stadshuset, Södertälje
Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer gäller från 22 november

2021-11-23: Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer innebär att alla med symtom ska provta sig för covid-19. Läs mer >


skärmdump från webbsidan för mattävlingen Ät Stockholm 2021
Final i Ät!Stockholm 2021!

2021-11-19: Den 23 november sänds finalen från Södertälje Science Park. Tävlande är tolv nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror tävlar. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust. Läs mer >


exteriör bild på stadshuset
Vi färgar Södertälje orange för att uppmärksamma våldet

2021-11-19: Den 25 november, internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor, färgar vi stadshuset i Södertälje orange. Södertälje kommun, polisen i Södertälje, Södertälje sjukhus, Samordningsförbundet och Södertäljejourerna vill genom denna gemensamma aktion uppmärksamma vårt arbete mot våld. Läs mer >


Bild med texten: Digital företagsträff 25 november. Tema: Företagande på lika villkor
Samarbete med polis och företag för ett bättre företagsklimat

2021-11-17: Den 25 november arrangerar Södertälje kommun den andra företagsträffen med tema företagande på lika villkor. På träffen återkopplar vi de svar vi fått på den trygghetsenkät som vi skickat ut till företag i kommunen. Vi berättar också om kommunkoncernens och polisens arbete för ett bättre företagsklimat. Läs mer >


Testning för covid-19 rekommenderas för alla

2021-11-17: Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla som har symtom på covid-19 och är äldre än sex år att testa sig. Rekommendationen gäller alla, både vaccinerade och ovaccinerade. Läs mer >


Inbjudan webbinarium livscykelanalys inom IoT-lösningar

2021-11-17: Är du intresserad av Internet of Things (IoT) och livscykelanalys och vill veta mer om arbetet med livscykelanalys inom ramarna för projektet Det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhället? Nu håller Södertälje kommun tillsammans med RISE Research Institutes of Sweden ett webbinarium om livscykelanalysen för de uppkopplade papperskorgar samt tömningen av dem som projektet behandlar. Läs mer >


Leverantörsreskontra som öppna data

2021-11-17: Sedan oktober månad publicerar Södertälje kommun sin leverantörsreskontra (fakturor) som öppna data. Detta innebär att medborgare och andra intresserade kan ta del av information om kommunens fakturor. Läs mer >


Nytt estetiskt program startar på Torekällgymnasiet

2021-11-15: Hösten 2022 startar ett estetiskt program med inriktning bild och formgivning på Torekällgymnasiet. Det är ett högskoleförberedande program där eleverna får fördjupa sin förmåga och teknik att skapa bilder, både analogt och digitalt. Läs mer >


Vinterbelysningen överraskar även i år

2021-11-11: Nu börjar vinterbelysningen tändas runt om i kommunen! För att skapa en lite magisk känsla så kommer belysningen att tändas successivt, några nya tänds varje vecka fram till första advent. Även i år har vi nyheter – några kan vi presentera nu.  Läs mer >


Så blir det nya Kanaltorget

2021-11-11: En mysig och ombonad plats för vila och en plats att mötas. Det är visionen för det nya Kanaltorget som nu byggs ovanpå tunneln vid Köpmangatan och Västra kanalgatan. På platsen tillkommer mycket grönska, sittplatser och ett vattenspel. Läs mer >