Nyheter


Myggsituationen i Enhörna

2022-06-30: Vi fått information från boende i delar av Enhörna att vi återigen har myggproblem i vissa områden. Redan 2012 hade vi ett större utbrott av översvämningsmyggor (Aedes Sticticus). Detta har lett till att människor i områdena det berör inte kan vistas ute utan att bli plågade av myggorna. Läs mer >


Öka kunskaperna om demokrati och val – se kostnadsfri digital föreläsning!

2022-06-29: På vilka olika sätt kan man rösta? Varför ska man rösta? Det är några frågor som tas upp. Statsvetaren Jenny Madestam delar med sig av sina kunskaper om demokrati, valdeltagande och rösträtt. Susanna Karlsson från kommunens valadministration informerar om vallokaler och ambulerande röstmottagning. Den inspelade föreläsningen finns på kommunens valwebb, Youtube och Facebook. Läs mer >


Nu är nya lekplatsen i Fornhöjden öppen

2022-06-29: Nu har den nya lekplatsen i Fornhöjden öppnat och det är fritt fram för alla barn att leka, gunga, klättra och balansera i parken. Läs mer >


Välkommen till Farstanäs sommarscen

2022-06-29: Under sommaren bjuder Farstanäs på mer än bara fantastisk strand, bad, natur och camping. Du kan prova aktiviteter som strandyoga, kung fu, tai chi, strandfotboll, urban wolley, cirkus, warhammer/figurspelsbygge samt afghansk/iransk matlagning. Fem kvällar bjuds det dessutom på härlig underhållning. Läs mer >


Lösningar för Mälarbrons problem med hettan

2022-06-29: Under många år har Mälarbron (Klaffbron) skapat extra arbete under heta sommardagar. Värmen gör så att bron sväller och inte går att stänga. Nedkylning av bron med hjälp av vatten har löst problemet. Nu kommer själva skarven mellan broklaffarna att åtgärdas. Läs mer >


Lär känna sociala medier-valinformatörerna!

2022-06-23: Wasay, Rozy och Shamash – så heter medborgarna som anställts för att skapa innehåll om val och demokrati för Södertälje kommuns sociala medier. Nu finns filmer där de presenterar sig, berättar om sina intressen, vad som driver dem och varför de tycker det är viktigt att rösta i de allmänna valen den 11 september 2022. Läs mer >


Jörgen Austler blir tillförordnad vd för Telge AB

2022-06-23: Idag blev det klart att Jörgen Austler blir tillförordnad vd för Telge AB när Juan Copovi-Mena går i pension den sista juli i år. Läs mer >


Jenny Persson ny tf. kommunikationschef i Södertälje kommun

2022-06-22: Jenny Persson blir ny tillförordnad kommunikationschef den 15 augusti. Uppdraget är att vara avdelningschef vid kommunstyrelsens kontor, med ansvar för kommunikationsenheten och kontaktcenter. Läs mer >


Antagna strategier för hållbar utveckling

2022-06-21: Nu har grönstrategin, arkitekturstrategin och livsmedelförsörjningsstrategin antagits i Kommunfullmäktige. De tre strategierna handlar om hur vi utvecklar samhället på ett långsiktigt hållbart sätt och är kopplade till Agenda 2030, de globala målen för hållbar utveckling, samt de kommunala målen, Mål och budget 2022-2024. Läs mer >


Nu har detaljplanen för Mariekälla 1:26 m.fl. antagits i Kommunfullmäktige

2022-06-20: Nu har Kommunfullmäktige fattat beslut om att anta detaljplanen för Mariekälla 1:26 m.fl., som föreslår hotell med restaurang på Torekällberget. Läs mer >