Nyheter

2022-06-14 Invigning av Bokbussen

Den 17 juni bjuder Biblioteken i Södertälje in till invigning av vårt nya mobila bibliotek Bokbussen.

2022-06-10 Demokratiträffar mellan lokala politiker och medborgare

Föreningar/studieförbund i Hovsjö, Ronna, Geneta och Fornhöjden samt föreningar/studieförbund som riktar in sig på personer med funktionsnedsättning erbjuds att boka in demokratiträffar. Under träffarna får små grupper av medborgare samtala med en liten grupp lokala politiker om demokrati, rösträtt och val. Träffarna är en av kommunens valfrämjandeaktiviteter inför höstens val till riksdag, region- och kommunfullmäktige.

2022-06-10 Geneta ska utvecklas - tyck till i enkät!

Geneta ska utvecklas med bostäder och service. Nu vill vi gärna ha dina synpunkter från dig som bor eller verkar i området för att ta med oss i det framtida arbetet. Svara på några frågor i en enkät.

2022-06-08 Studentfirande i Stadshuset den 10 juni

I år återgår Södertälje kommun till vårt traditionella studentfirande i Stadshuset. Det betyder att vi välkomnar våra gymnasiestudenter i Stadshuset nu på fredag för en ceremoni och lunch. Efter firandet i Stadshuset tågar studenterna skolvis till Stadsparken där de får springa upp på scen och firas klassvis. Nära och kära är välkomna att följa utspringet från Stadsparken.

2022-06-08 1800-talssommar på Torekällberget

Den 11/6-14/8 så bjuder Torekällberget in till en tidsresa tillbaka till en tid utan trafik och buller.

2022-06-07 Hesa Fredrik testas den 13 juni

Fyra gånger per år kontrolleras att signalen Viktigt meddelande via utomhusvarningssystemet, VMA fungerar. Signalen, som även kallas Hesa Fredrik, ska testas den första helgfria måndagen i juni. Eftersom den 6 juni var en helgdag testas signalen den 13 juni.

2022-06-03 Fira nationaldagen på Torekällberget

Kom och fira nationaldagen på Torekällberget. Sedvanliga festligheter och aktiviteter för hela familjen. Årets nationaldagstalare är Tomas Karlsson, politisk redaktör på Länstidningen.

2022-06-02 Världsmiljödagen 2022

Nu på söndag den 5 juni firas Världsmiljödagen. Det är en global kampanj som grundades i Stockholm 1972 och syftar till att mobilisera handlingskraft kring miljöfrågor. I år är temat för Världsmiljödagen: en enda jord. Även Södertälje kommun uppmärksammar Världsmiljödagen och vikten av att leva hållbart genom att arrangera olika aktiviteter under helgen.

2022-06-01 Södertälje deltog i samordnad folkbokföringskontroll

Södertälje och sju andra kommuner har samverkat med Skatteverket i en pilot för att göra kontroller inom folkbokföringen. Projektet har nationellt lett till 920 utredningar av misstänkt felaktig folkbokföring och rättat närmare 700 fel. Ungefär hälften av felen berörde personer som lämnat Sverige men fortfarande var folkbokförda här.

2022-05-31 Alis, när unga vuxna behöver stöd i vuxenlivet

Kommunen erbjuder genom ALIS hjälp till unga personer som behöver extra stöd för att få ett arbete eller påbörja studier. Många unga personer som har olika svårigheter, ofta neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller liknande problematik, faller ur stödsystemet. Detta innebär lidande för den enskilde individen men även ökade kostnader för samhället. Därför syftar Alis till att fånga upp dessa personer i ett tidigt skede i vuxenlivet. Karin Karlberg, projektledare för Alis på enheten för arbetsrehabilitering på Socialkontoret svarar på tre korta frågor om Alis.