Nyheter


Illustration som föreställer den nya idrottshallen i Mölnbo
Produktionsstart för ny idrottshall i Mölnbo

2021-02-05: Fredag den 5 februari beslutade kommunstyrelsen om produktionsstart av den nya idrottshallen i Mölnbo. Tidigare under veckan bestämde Vårdinge-Mölnbo kommundelsnämnd att den nya hallen ska heta Mölnboskogens aktivitetshall. Läs mer >


Relationsvåldscenter startar mottagningslinje

2021-02-01: Idag, den 1 februari, öppnar Relationsvåldscenter (RVC) en mottagningslinje. Dit kan du ringa om du utsätts för våld, om du utsätter andra för våld eller om du är ung och upplever eller utsätts för våld. Läs mer >


Skärmdump från film om Södertörns brandförsvarsförbunds arbete med branden i Kagghamra.
Röklukt kan kännas från Kagghamra

2021-01-29: Södertörns brandförsvarsförbund arbetar med branden i avfallshögen i Kagghamra, Botkyrka kommun. Branden uppstod den 23 december, och röklukt kan fortfarande komma att kännas på olika platser i Södertälje kommun. Läs mer >


Två nya Yh-utbildningar startar på Campus Telge

2021-01-28: Från och med i höst kommer man att kunna studera till kyl- och värmepumpstekniker och till verksamhetsutvecklare på yrkeshögskolan i Södertälje. Läs mer >


Södertäljes gymnasier övergår till delvis distansundervisning den 25 januari

2021-01-21: På måndag, den 25 januari, övergår Södertäljes kommunala gymnasieskolor till att kombinera undervisning i klassrummet och distansundervisning. Beslutet gäller till den 1 april. Läs mer >


Södertälje kommun stärker hållbarhetsarbetet genom Glokala Sverige

2021-01-18: Glokala Sverige har antagit 35 nya kommuner och 2 regioner som kommer att vara med i projektet från 2021. Södertälje är en av dem. Det innebär att 18 av landets 21 regioner och 163 av landets 290 kommuner nu deltar i Glokala Sverige. Läs mer >


Södertälje stadshus exteriört, med kommunens logotyp på fasaden.
Södertälje kommun tar över Nykvarns överförmyndarverksamhet

2021-01-14: Den 15 januari 2021 flyttar Nykvarns överförmyndarverksamhet över till Södertälje kommun. I Nykvarn kommun kommer överförmyndaren inte längre att ha något kansli och handläggaren i kommunen slutar sin tjänst. Läs mer >


äldre kvinna talar i telefon i sitt hem
Äldre ensamma i hemmet riskerar att utnyttjas av bedragare

2021-01-14: Många har redan börjat vaccinera sig mot covid-19 och nu finns risk att bedragare ser ytterligare ett sammanhang där de kan lura folk. Det har kommit rapporter om att misstänkta bedragare har börjat ringa upp äldre för att säga att de kommer från exempelvis Folkhälsomyndigheten och vill boka vaccinationstid. Läs mer >


Lämna synpunkter på detaljplaner

2021-01-14: Fredag den 15 januari är sista dagen för att lämna synpunkter på förslagen på ny detaljplan för Mariekälla 1:26 (Torekällberget) och Tellus 5 (Marenplan). Du finner mer information under Aktuellt, nyheterna längst ned under på Bo och bygga. Klicka dig vidare! Läs mer >


Fortsatt distansundervisning för gymnasieskolor

2021-01-05: I december förlängde Folkhälsomyndigheten rekommendationen om att gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari 2021. Detta gäller i Södertälje kommun efter jullovet. Läs mer >