Nyheter


Bild föreställande röd emmer, en spannmålsprodukt. Foto: Eva Finder
Södertälje kommun beviljas projekt för att utveckla nästa generation fullkornsprodukter

2021-12-02: MatLust Utvecklingsnod och Södertälje kommun i samverkan med Hidden in Grains och Axfoundation har beviljats medel av Vinnova för att utveckla nästa generation fullkornsprodukter. Det unika med produkterna är att de kommer vara baserade på råvara som processats för att göra mineralerna tillgängliga Läs mer >


Fotografi av Christian Challma, ST-läkare i Akutsjukvård, Södertälje sjukhus
Soldalaskolans elever ställer frågor om vaccin mot covid-19

2021-12-01: Soldalaskolans elever ställer frågor om covid-vaccination. Christian Challma, ST-läkare i akutsjukvård på Södertälje sjukhus, svarar och förklarar. Läs mer >


Riktig vinter när årets vintercyklister trampar igång

2021-12-01: Idag rullar årets vintercyklister igång! 40 vintercyklister har valts ut för att cykla under hela vintern, mellan 1 december och 31 mars. Här får du höra om vad några av vintercyklisterna tänker om utmaningen framför dem. Läs mer >


Fotografi av sittplatser på Södertälje Stadsscen
Besökare vid Södertälje Stadsscen behöver vaccinationspass

2021-12-01: Från 1 december behöver alla som besöker evenemang vid Södertälje Stadsscen visa vaccinationsbevis, då alla program, scener och lokaler kan ta emot fler än hundra personer. Läs mer >


Illustration av ett i som i information
Alla inresande till Sverige rekommenderas att testa sig för covid-19

2021-11-30: Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla resenärer som har vistats i ett land utanför Norden att ta ett PCR-test för covid-19 efter inresan i Sverige. Rekommendationen omfattar alla, även svenska medborgare. Läs mer >


Bild som visar qr-kod som leder till Södertälje besökswebb.
Tips och inspiration i ny vinterguide

2021-11-29: Vintern är här och med den massor av upplevelser för både stora och små. För att sprida information och inspiration om vad som finns att göra finns nu en digital vinterguide på Södertäljes besökswebb. Det finns även en ny, QR-kod som leder till besökswebben. Läs mer >


Senior? Vill du delta i hälsoprojektet på Torekällgymnasiet?

2021-11-26: Eleverna på Torekällgymnasiets vård- och omsorgsprogram kommer efter nyår att starta ett nytt hälsoprojekt för seniorer, 65 +. Nu söker de deltagare. Läs mer >


Nytt avtal för Europa Direkt Södertälje

2021-11-24: Europa Direkt Södertälje är en del av ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen. I Södertälje är kommunen värdorganisation och nu väljer kommunen och Kommissionen att gå in i en ny avtalsperiod till 2025. Det uppmärksammas med en ceremoni den 25 november. Läs mer >


Järnaföretag prisades i tävlingen Ät!Stockholm 2021

2021-11-24: Finalen i Ät!Stockholm 2021 är avgjord. Vasslesorbet från Ostmakeriet på Rindö vann. Varma Sverige, som driver restaurang på Skillebyholm i Järna tog hem tredje pris med sin fryspizza. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) var på plats och delade ut ett av prisen. Läs mer >


I dag bär vi orange

2021-11-24: I dag, den 25 november, färgar vi stadshuset i Södertälje orange och tar på oss något orange. Det gör vi för att uppmärksamma den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor Läs mer >