Nyheter


Telge återvinning byter ut matavfallspåsarna

2021-08-30: Från och med den 1 november 2021 byter Telge återvinning ut påsarna för matavfall från plastpåsar till papperspåsar. Bytet som kanske inte verkar stort är ett viktigt steg i miljöarbetet som sker i hela Södertälje. Läs mer >


”Farligare med covid-19 än att vaccinera sig”

2021-08-27: Vi kan bättre än så här, tycker politikerna utifrån att Södertälje sticker ut för att ha låga vaccinationstal, i regionen och i landet. Det är farligare att få covid-19 än att bli vaccinerad mot viruset, upprepar företrädare för Södertälje kommun på en pressträff på fredagen. Läs mer >


Genetaleden får två nya cirkulationsplatser

2021-08-27: Nu påbörjas arbete med två nya cirkulationsplatser utmed Genetaleden för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten. Trafiken kommer att påverkas under byggnationen. Läs mer >


Södertälje kommun tredje bästa arbetsgivarkommunen i Stockholms län

2021-08-26: Fackförbundet LO i Stockholms län (Landsorganisationen) har släppt en rapport om bästa respektive sämsta arbetsgivarkommunerna i Stockholms län 2020. Rapporten visar att Södertälje är tredje bästa arbetsgivarkommunen efter Nynäshamn och Sollentuna som toppar i rapporten. Läs mer >


Bilder på människor i olika miljöer på olika platser i Södertälje; man som håller upp ett barn, man vid ett pendeltåg, två kvinnor som pratar med varandra.
Var med och tyck till i årets medborgarundersökning!

2021-08-25: Hur är det att bo och leva i kommunen, vad är du nöjd med, vad kan förbättras och hur fungerar kommunens service? Det är några av frågorna i medborgarundersökningen som snart genomförs av Statistiska centralbyrån, SCB, på uppdrag av Södertälje kommun. Läs mer >


Anmälan krävs för stickande och skärande verksamheter med smittorisker

2021-08-23: Senast 1 september 2021 ska den som utför behandlingar med nålar, skalpeller, rakblad och lansetter, där det finns risk för blodsmitta och hudinfektioner, anmäla sin verksamhet till kommunen. Barberare, nagelsalonger och piercare är exempel på verksamheter med anmälningsplikt. Läs mer >


Telge SIBK innebandyklubb, Hammers svart tar emot utmärkelsen.
Vem ska få tillgänglighetsutmärkelsen?

2021-08-19: Förra året fick Telge SIBK innebandyklubb, Hammers svart, ta emot utmärkelsen. Nu är det åter dags att nominera, antingen ett företag, en organisation, kommunal verksamhet, privatperson - eller dig själv! Vi vill ha din nominering senast den 30 september 2021. Läs mer >


Feriepraktikanter förbättrar miljön i Hovsjö

2021-08-19: Södertälje kommun har i år erbjudit feriepraktik till nästan 1000 ungdomar. Många av dem fick jobb hos Telge bostäder och Telge Hovsjö. Vi åkte dit och träffade några av dem och deras handledare. Läs mer >


Eldningsförbudet i Stockholms län har upphört

2021-08-09: Länsstyrelsen i samråd med räddningstjänsten har valt att häva eldningsförbudet i Stockholms län. Den 7 augusti klockan 14:00 slutade eldningsförbudet att gälla. Läs mer >


Nu kan personer födda 2005 och tidigare vaccinera sig

2021-08-09: Idag måndagen den 9 augusti öppnar vaccinbokningen för alla födda 2005 eller tidigare, detta betyder att alla som är 16 år och äldre kan vaccinera sig mot covid-19. Läs mer >