Fyra platser i kommunen blir extra somriga

Den här veckan börjar vi arbetet med att bygga upp årets sommarplatser, det vill säga tillfälliga mötesplatser som får liv under sommarmånaderna. I år hittar du kommunens sommarplatser på Västra Mälarehamnen, Turingelunden, Geneta allé och i Brunnsängsparken.

– Sommartid efterfrågas mer utrymme för upplevelser, rekreation och möten än under vintern. En sommarplats är en typ av åtgärd att möta det behovet. Vi skapar tillfälliga mötesplatser på några våra gemensamma ytor, säger Klara Henning, projektledare för kommunens sommarplatser.

En plats för både vila och aktivitet

Sommarplatserna är en plats där medborgare och besökare i alla åldrar kan träffas och umgås, leka, sola, ha picknick eller bara njuta av sommaren. På sommarplatserna kommer det att finnas bland annat möbler, växter, aktivitetsytor och belysning. Sommarplatserna i Brunnsäng och Geneta utrustar vi även med aktivitetsskåp med sportutrustning och utomhusspel som det går att låna kostnadsfritt. 

– Förra året genomförde vi en medborgardialog och vi har tagit med oss flera av de idéerna in i utformningen av årets sommarplatser. Ett önskemål var att det skulle finnas sommarplatser även i andra stadsdelar än stadskärnan, vilket vi har i år, säger Klara Henning och syftar på sommarplatserna i Geneta och Brunnsäng.

Du kan läsa mer om årets sommarplatser här.