Grundskolor

Grundskolor

Här hittar du alla grundskolor som finns i Södertälje.

Vill du jämföra olika skolor? Besök då Skolverkets webbplats Välja skola

Soldalaskolan

Soldalaskolan är en tvåparallellig F-9-skola, som idag har cirka 550 elever. Skolan hittar du i Västergård, högt belägen med goda möjligheter för utomhuspedagogik i skogsmiljö och tillgång till fina naturområden.

Solvikskolan

Solvikskolan är en 1-9 skola som arbetar enligt Waldorfkursplanen. Waldorfpedagogen arbetar ur en helhetssyn. Den ser barnen som tänkande, kännande och viljande människor i utveckling. Ur detta gestaltar den det pedagogiska arbetet i klassen.

Stålhamraskolan

Stålhamraskolan är en F-6-skola med cirka 320 elever, här finns även en anpassad grundskola och en kommunal liten särskild undervisningsgrupp.

Södertälje friskola

Södertälje friskola har språkprofil. Du märker det genom att vi har ökat ut undervisningstiden i svenska och engelska.

Tavestaskolan

Tavestaskolan, som ligger på gångavstånd från Järna centrum, är en F-5-skola med drygt 400 elever och tillhörande fritidshem och fritidsklubb.

Vallaskolan

Vallaskolan är en grundskola för elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan ligger i ett naturskönt område i Enhörna utanför Södertälje med skogen och Friluftsgården som närmsta grannar. Närmiljön inbjuder till utevistelse, rörelse, rastlek, utflykter och inte minst en trygg skolmiljö.

Viksbergskolan

Viksbergskolan är Södertälje kommuns nyaste F-6-skola. Den ligger naturskönt i utkanten av staden. Skolan startades i augusti 2018 och fullt utbyggd kommer den att rymma knappt 400 elever.

Vittra Östertälje

Vittra Östertälje är en samhällsengagerad grundskola där våra elever blir medvetna om både sig själva och sin omvärld. Vårt mål är att elever från förskoleklass till årskurs 9 ska bli ansvarstagande individer som kan uttrycka sina åsikter och göra skillnad.

Wasaskolan

Wasaskolan är en F–9-skola med ca 550 elever där vår anpassade grundskola består av cirka 10-15 elever.

Örjanskolan

På Örjanskolan vill vi erbjuda en miljö som gör det möjligt för barnet att växa och utvecklas i takt med sina egna förmågor och förutsättningar. Vi tror att varje barn föds med en nyfikenhet på världen.