Aktuellt

medborgare och hanna klingborg
2023-11-24 Järna stationsområde invigdes i solsken

Det blev tal, bandklippning och fika i strålande solsken när Järnabor, lokalpolitiker och tjänstemän invigde det ombyggda stationsområdet i Järna.

Kartbild över Mälarbroområdet med liten bild på dubbdäck
2023-10-09 Dubbdäcksförbud kring Mälarbron från 1 oktober 2025

Partiklar i luften är ett hälsoproblem och dubbdäck är den enskilt största orsaken till att partiklarna PM10 finns i trafikmiljöer. Dubbdäcksförbudet införs som ytterligare en åtgärd för att komma till bukt med partiklarna.

2023-09-18 Vill du bli vintercyklist? Anmälan öppen!

Nu är årets anmälan till utmaningen Vintercyklisten öppen! Ta chansen och var en av 30 deltagare som får dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern.

2023-08-23 Slussgatan stängs av för biltrafik

Slussgatan kommer att stängas av för biltrafik med start den 4 september. Detta för att skapa en säkrare arbetsmiljö för Trafikverkets medarbetare vid Slussbygget. Gångtrafikanter, cyklister och busstrafik kommer fortfarande kunna passera. 

2023-08-17 Bro i Rosenlund avstängd för renovering

En bro över motorvägen i Rosenlund kommer att stängas av för biltrafik under renovering, med start måndag 21/8.

2023-06-13 Ny parkeringsstrategi håller på och tas fram

Södertälje kommun håller på och tar fram en ny parkeringsstrategi. Den nya parkeringsstrategin ska ha en större flexibilitet över tid och ska i förlängningen leda till att möjliggöra ett större hållbart resande.

2023-01-03 Södertälje söker EU-medel för att utveckla hållbar godslogistik

Södertälje kommun och Södertälje hamn har gemensamt lämnat in en ansökan till EU:s fond CEF (Connecting Europe Facility). Syftet är att genomföra en förstudie för att flytta över mer gods till sjöfart och järnväg, samt öka förutsättningarna för helt fossilfri godslogistik i Södertälje.

2022-12-08 Nya tillskott till vinterbelysningen i Södertälje

Den populära vinterbelysningen i Södertälje centrum drar både Södertäljebor och besökare utifrån. I år tillkommer flera lysande inslag till stadskärnan.

2022-12-01 Årets vintercyklister tar sig an utmaningen

Vintern är här och idag 1 december trampar årets gäng av Vintercyklister igång årets utmaning! Här berättar Sarmed, Sofia och Annika varför de valt att bli vintercyklister och hur de ser på att cykla hela vintern.

2022-11-21 Arbete med snöröjning och halkbekämpning pågår

Igår, i natt och även nu har våra snöröjare jobbat med att ploga undan den snön som har kommit. Framåt kvällen är prognosen mer snö och arbetet fortsätter för att hålla våra vägar framkomliga.