EU och konflikten i Syrien

EU och konflikten i Syrien

Välkomna till ett lunchevenemang om konflikten i Syrien och EU:s roll och ansvar i detta. Föreläser gör Vladislav Savic som har stor erfarenhet av att rapportera från krig och konfliktländer.

Hundratusentals människor har försökt korsa medelhavet för att finna trygghet och säkerhet i Europa. Många med livet som insats. Europaparlamentet har vid många tillfällen krävt fler insatser för att förhindra att människor mister livet på Medelhavet och för medlemsländerna att ta sin del av ett solidariskt ansvar. Europa Direkt Södertälje bjuder in till ett lunchseminarium om konflikten i Syrien, det humanitära arbetet och EU:s roll och ansvar i denna viktiga fråga.

Vladislav Savic tidigare mångårig utrikeskorrespondent vid Sveriges Radio som rapporterat från bland annat Ryssland, forna Sovjetstater, Balkan, Mellanöstern, och en rad
krig- och konfliktländer. Han har även arbetat inom FN, samt vid ”Bosniensamordnarens Kontor i Sarajevo”. Han har bland annat gett ut böckerna: ”Det tysta kriget-olja makt kontroll”, Natur och Kultur, 2006 och ”Vladimir Putin o Rysskräcken”, Norstedts, 2010.

Vi bjuder självklart på lättare lunch och kaffe!

Varmt välkomna!

Var  Södertälje Stadshus
         Lokal: Demokratin plan 1

När  Onsdagen den 29 november,          
         klockan: 12:00 -13:00

Anmälan sker till: europadirekt@sodertalje.se 
Senast den 23 november        

Vänligen ange eventuella allergier i din anmälan.