Tavestaskolan

Tavestaskolan är en F–5-skola med 380 elever och tillhörande fritidshem, samt klubbenverksamhet. På skolan arbetar 50 medarbetare som är organiserade i 4 arbetslag.

Välkommen till oss!  

Vi har gångavstånd till pendeltågen och nära till Järna centrum med naturen inpå knuten.  

Skolledningen består av en rektor, en biträdande rektorer och en administrativ chef. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoarbete som består av skolledning, speciallärare, specialpedagog, kurator, skolsköterska och till vår hjälp har vi även en skolspsykolog/ resurscentrum. 

Skolans vision  

Elevens skoldag präglas av en aktiv och kreativ arbetsmiljö där närsamhället är en naturlig del av skolarbetet. Studiemotiverade elever där arbetet präglas av samarbetet mellan elever, pedagoger och där ämnena men även klasserna samverkar. Det ämnesövergripande och klassöverskridande arbetssättet bidrar till att ge en inspirerande studiemiljö vilket leder till att skapa förutsättningar för alla elever att lyckas.  

Eleverna är delaktiga och ansvarstagande i sin egen utbildning och utvecklas från sina egna förutsättningar inom klassens ram. Skolan ser vårdnadshavarna som en tillgång i att eleverna lyckas och dessa bjuds in till skolan flera gånger under året för att ta del av vad eleverna arbetat med och skapat.  

Skolstart höstterminen 2019

Torsdagen den 15 augusti hälsar vi alla elever välkomna tillbaka till skolan efter sommarlovet.

Skoldagen börjar kl: 8.10 och slutar kl: 12.00. Eleverna startar dagen i sina hemklassrum. Det kommer att finnas skyltar med årskurserna uppsatta så eleverna vet vart de ska gå in. Från fredagen den 16 augusti går eleverna enligt schema. Eleverna får med sig mer information hem till er vårdnadshavare sin första skoldag.

För de elever som har skolskjuts har ansvariga för skolskjutsen centralt meddelat skoltaxi att skoldagen slutar kl 12.00.

Torsdagen den 22 augusti kl: 18.00-19.00 hälsar vi alla vårdnadshavare välkomna på föräldramöte, mer information kommer.

Påminner även om att fritidspersonalen har kompetensutvecklingsdagar den 12-13 augusti därav är fritidsverksamheten stängd. Onsdag är fritidsverksamheten öppen som vanligt. Klubben är på Tavestaskolan under onsdagen, från torsdag är de i sina ordinarie lokaler.

Vi längtar efter att få höra elevernas glada skratt och tillrop i våra korridorrer och ute på vår skolgård!

 

Vänliga hälsningar

Skolledningen

Dagens skolmat på Tavestaskolan
  • Torsdag - Vecka 34 2019-08-22 00:00 Morotsbiffar med rotfruktsgratäng .
    Höstgryta med fläskkött serveras med potatis.
    Dagens soppa ,salladsbuffé.