Wasaskolan

Wasaskolan

Wasaskolan är en modern, internationell F–9-skola i Södertälje med 580 elever. På Wasaskolan finns även grundsärskoleklasser för årskurs 7–9.

VILL DU VETA MER OM VAD SOM HÄNDER I VÅR VARDAG?
KOLLA IN VÅRT INSTAGRAMKONTO OCH YOUTUBE KANAL.

Skärmavbild 2019-03-13 kl. 12.24.37.png

Sjukanmälan gör man via vklass

Wasaskolans lunch

Email: wasaskolan@sodertalje.se

Youtube kanal: https://www.youtube.com/results?search_query=wasaskolan

Utbildningsminister Anna Ekström

Elevrådet på Wasaskolan fick besök av utbildningsministern Anna Ekström (S) som berättade om regeringens planer på att införa ett nationellt mobilförbud på lektionerna. På Wasaskolan måste eleverna redan idag lämna ifrån sig mobilerna.

Skärmavbild 2019-03-07 kl. 08.37.52.png Skärmavbild 2019-03-07 kl. 08.29.31.png Skärmavbild 2019-03-07 kl. 08.38.22.png

Läs vidare här: https://www.lt.se/artikel/geneta/vi-hade-det-valdigt-stokigt-men-det-har-blivit-battre-nu-ska-hela-sverige-lara-sig-av-wasaskolan

Singapore math - ett annorlunda sätt att undervisa i matematik

På Wasaskolan jobbar läraren Ditte Lind sedan i höstas med Singapore math, ett annorlunda sätt att lära ut matematik.

FOU-projekt
Arbetet med Singapore math är ett av många FOU-projekt i Södertälje kommun. Lärare på alla skolor kan ansöka om FoU-medel för att fördjupa en aspekt i sin praktik eller belysa någon frågeställning som blivit synlig i de uppföljningar som gjorts på skolan.  Hur lär våra elever? Hur kan undervisningen förändras så att eleverna lär mer? Det är frågor som kan undersökas i ett FoU-projekt, som ska bidra till att göra lärares erfarenhet beprövad så att den vetenskapliga grunden i utbildningen kan stärkas. Projekten kan röra olika verksamheter i skolan.