Aktuellt

Centralparken i Östertälje öppen igen

2020-05-12

Nu har Centralparken i Östertälje öppnat igen efter en omfattande renovering. Nu är bland annat ny lekutrustning, nytt gräs och mer växtlighet på plats.

Under vintern har arbeten med flertalet lekparker i Södertälje pågått och Centralparken i Östertälje är en av de parker som rustats upp. Nu har lekparken åter öppnat igen.

Lekutrustningen har bytts ut, nya fallskydd i form av korkmatta (ej plast) har lagts ut, bänkarna har renoverats och gräsmattan jämnats ut för bättre bollspel och spring.

Lekhyddor, nya gungor och en spännande klätterställning har tillkommit. Dessutom finns det ett bord som man kan leka med sand på för den som sitter i rullstol.

Även det som blomstrar i parken har uppdaterats. Parkavdelningen har planterat björkar, fågelbär, körsbärskornell, rosor, salvia, bolltistlar, vintergröna och vallmo. Under de närmsta veckorna kommer också nya växter att planteras.

Gräset är nysått så vi vill uppmana er inte gå på jordytorna i gräsmattan. Det behöver få växa till sig för att vara fint och grönskande när det är tid för picknick!