Förskolor i Södertälje

Förskolor i Södertälje

I Södertälje finns både kommunala och fristående förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald.

De fristående förskolorna i kommunen bedriver verksamhet med olika pedagogiska inriktningar och de kommunala förskolorna har tagit ställning för en gemensam inriktning där inspiration hämtas från pedagogiken i Reggio Emilia.

Södertälje är ett finskt förvaltningsområde och kommunen erbjuder efter sommaren 2024 finsktalande förskoleverksamhet på Rösberga förskolecenter i Ronna.

På den här sidan kan du själv filtrera förskolor (kommunala och privata) områdesvis, annars syns alla förskolor i bokstavsordning nedan.

Du kan också läsa vilka förskolor som ingår i de kommunala förskoleområdena i länkboxen med samma namn.

Bofinkens förskola
Bofinkens förskola

KOMMUNAL Bofinkens förskola ligger på Enevägen 6 i Järna och har tre avdelningar.

Braxens förskola
Braxens förskola

KOMMUNAL Braxens förskola ligger på Nyköpingsvägen 44 och har fem avdelningar.

Brolunda förskola
Brolunda förskola

KOMMUNAL Brolunda förskola ligger på Getingstigen 19 i Västra Blombacka och har sex avdelningar. En av avdelningarna är den kommunövergripande infektions- och allergiavdelningen, MiniMaxi. Förskolans huvudbyggnad är även tillgänglig för rullstol.

Burspråkets förskola
Burspråkets förskola

KOMMUNAL Burspråkets förskola ligger på Förvaltarvägen 29 och har fyra avdelningar. Två avdelningar är för barn som är 1-3 år och två avdelningar är för barn som är 3-5 år.

Daghemmet Fröet

FRISTÅENDE Det lilla barnet döljs likt en blomknopp av höljen och vi ska inte i förtid riva bort de skyddande blombladen och rycka fram den ömtåliga varelsen som döljer sig därinne mot det bländande dagsljuset. Tids nog vecklar höljena ut sig.

Ekens förskola
Ekens förskola

KOMMUNAL Ekens förskola ligger på Tröskarvägen 2 i Ekeby, Enhörna. Det är en mindre förskola med en stor gård. Här sker mycket av verksamheten utomhus och närheten till skogen utnyttjas väl. Förskolan har två avdelningar mot de äldre barnen och två avdelningar mot de yngre barnen.

Fasadens förskola
Fasadens förskola

KOMMUNAL Fasadens förskola ligger på Skogvaktarvägen 2, precis vid Saltskogs centrum, och har två avdelningar. En avdelning är för yngre barn och en är för äldre barn.

Filens förskola
Filens förskola

KOMMUNAL Filens förskola ligger på Dalgatan 35 och har tre avdelningar.

Flätan

FRISTÅENDE Vår pedagogiska strävan ligger i att stimulera barnens naturliga förmåga till efterhärmning, genom att sysselsätta oss med meningsfyllda göromål förankrade i det vardagliga livet.

Förskolan Maria Nyckelpiga

FRISTÅENDE Vår waldorfförskola ska vara en plats för gemenskap, kreativitet, möten och vänskap. Pedagogerna lyssnar och tar tillvara barnens kompetens och idéer. Vi lägger stor vikt på barnens individuella inflytande.