Förskolor i Södertälje

Förskolor i Södertälje

I Södertälje finns både kommunala och fristående förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald.

De fristående förskolorna i kommunen bedriver verksamhet med olika pedagogiska inriktningar och de kommunala förskolorna har tagit ställning för en gemensam inriktning där inspiration hämtas från pedagogiken i Reggio Emilia.

Södertälje är ett finskt förvaltningsområde och kommunen erbjuder efter sommaren 2024 finsktalande förskoleverksamhet på Rösberga förskolecenter i Ronna.

På den här sidan kan du själv filtrera förskolor (kommunala och privata) områdesvis, annars syns alla förskolor i bokstavsordning nedan.

Du kan också läsa vilka förskolor som ingår i de kommunala förskoleområdena i länkboxen med samma namn.

Rösberga förskolecenter
Rösberga förskolecenter

KOMMUNAL Rösberga förskolecenter ligger på Svedjevägen 21 i Ronna. På Rösberga förskolecenter har vi hemvister för barn 1-2 år, 3-4 år, 5-6 år samt små grupper för barn med behov av särskilt stöd. Från augusti 2024 kommer det vara möjligt att få förskoleverksamhet till väsentliga delar på finska på Rösberga förskolecenter i Ronna. Den finskspråkiga gruppen kommer att samarbeta med övriga hemvister vid exempelvis öppningar och stängningar men merparten av dagen kommer verksamheten att bedrivas av finskspråkiga förskollärare och/eller barnskötare.

Saga förskola

FRISTÅENDE Waldorfförskola belägen 2 km utanför Järna centrum på Skäve Gård. Vi har 3 avdelningar, 2 syskongrupper 3-6 år med c:a 20 barn vardera och en 1-3 år med 8 platser.

Saltsjöns förskola

KOMMUNAL Saltsjöns förskola ligger på Abborrstigen 1 och Hagkärrsvägen 55 i Pershagen. Förskolan är fördelad på två hus med två olika förskolegårdar. På Abborrstigen har vi fyra avdelningar för de yngre barnen och på Hagkärrsvägen har vi tre avdelningar för de äldsta barnen. Avdelningarnas material och utformning är anpassade för att skapa progression i barnens utveckling och lärande efter ålder och mognad.

Skeppets förskola
Skeppets förskola

KOMMUNAL Skeppets förskola ligger på Prosten Linders väg 4 i Geneta, precis bakom Wasaskolan, och har fyra avdelningar.

Skogsbrynets förskola
Skogsbrynets förskola

KOMMUNAL Skogsbrynets förskola ligger på Österbyvägen 45 i Hölö.

Solhems förskola
Solhems förskola

KOMMUNAL Solhems förskola är kommunens senast byggda förskola och öppnade sin verksamhet under mars 2023. Förskolan ligger på Fina Svenséns Gata 29 i Glasberga och är byggd för sex avdelningar i två plan.

Sommarängs förskola
Sommarängs förskola

KOMMUNAL Sommarängs förskola har sex avdelningar och ligger på Brunnsängsvägen 6-8. Förskolan har en stor gård och ligger i direkt anslutning till ett stort parkområde. De äldsta barnen har sin verksamhet i en paviljong på gården. De yngsta barnen har utevila på en stor isolerad altan under tak.

Starrbäckens förskola
Starrbäckens förskola

KOMMUNAL Starrbäckens förskola ligger på Vadsbrovägen 4 i Järna och har fem avdelningar.

Stjärnflocka förskola

FRISTÅENDE Stjärnflocka är en liten Waldorfförskola med två (1-2 år, 3-6 år) barngrupper och integrerad sexårsverksamhet. Vi har stor skogstomt med sjöutsikt och gångavstånd till barnvänlig badstrand. Detta ger barnen möjlighet att röra sig fritt i naturen varje dag och uppleva årstidernas växlingar, som vi följer i verksamheten med årsfester och höjdpunkter.

Svingelns förskola
Svingelns förskola

KOMMUNAL Svingelns förskola ligger på Prästgårdsvägen 44-46 i Geneta och har fem avdelningar.