Förskolor i Södertälje

Förskolor i Södertälje

I Södertälje finns både kommunala och fristående förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald.

De fristående förskolorna i kommunen bedriver verksamhet med olika pedagogiska inriktningar och de kommunala förskolorna har tagit ställning för en gemensam inriktning där inspiration hämtas från pedagogiken i Reggio Emilia.

Södertälje är ett finskt förvaltningsområde och kommunen erbjuder efter sommaren 2024 finsktalande förskoleverksamhet på Rösberga förskolecenter i Ronna.

På den här sidan kan du själv filtrera förskolor (kommunala och privata) områdesvis, annars syns alla förskolor i bokstavsordning nedan.

Du kan också läsa vilka förskolor som ingår i de kommunala förskoleområdena i länkboxen med samma namn.

Förskolan Parken

FRISTÅENDE Förskolan Parken arbetar med ett stort fokus på barnens språkliga utveckling utifrån Bornholmsmodellen. Vi arbetar med att stimulera och utveckla barnens språkliga medvetenhet genom bland annat språklekar, rim och ramsor samt sånger och annan språkutvecklande undervisning. Att vistas i naturen och ha aktiviteter utomhus är något vi gärna gör i vårt fina närområde.

Förskolan Polstjärnan

FRISTÅENDE Förskolan Polstjärnan arbetar med ett stort fokus på barnens språkliga utveckling utifrån Bornholmsmodellen. Vi arbetar med att stimulera och utveckla barnens språkliga medvetenhet genom bland annat språklekar, rim och ramsor samt sånger och annan språkutvecklande undervisning. Att vistas i naturen och ha aktiviteter utomhus är något vi gärna gör i vårt fina närområde.

Förskolan Sinbad

FRISTÅENDE Förskolechef: Eawia Eltayeb telefon 076 075 68 60 eller 076 010 43 33 Mail: sinbadforskolan@gmail.com Besöksadress: Fornhöjdsvägen 78, Södertälje

Förskolan Slottet

FRISTÅENDE Förskolan Slottet är belägen i centrum och har fördelen att även vara nära naturområden som skog, lekparker och Torekällberget. Vi anser att förskolan är en plats för utveckling och lärande, för kunskapsinhämtning och inspiration. Förskolans pedagogiska verksamhet styrs av den nationella läroplanen.

Förskolan Stjärnan

FRISTÅENDE Föräldrakooperativet Stjärnan är en mindre åldersintegrerad förskola som arbetar utifrån en pedagogik inspirerad av Reggio Emilias filosofi.

Glasberga förskola
Glasberga förskola

KOMMUNAL Glasberga förskola ligger på Glasbygatan 2 och har sju avdelningar i två plan med stora gemensamma utrymmen, torg, på varje plan. På nedre plan går de yngsta barnen och på övre plan de äldre barnen.

Glasberga förskola paviljongen
Glasberga förskola paviljongen

KOMMUNAL Glasberga förskola paviljongen ligger på Glasbygatan 4 och har sex avdelningar i två plan. På nedre plan går de yngsta barnen och på övre plan de äldre barnen. Förskolan ligger i direkt anslutning till Glasberga förskola och togs i bruk i början av 2018 för att kunna erbjuda fler förskoleplatser i det växande närområdet.

Granö förskola

KOMMUNAL Granö förskola ligger på Granövägen 114 i Hovsjö och har fem avdelningar. På avdelningarna går barn i ungefär samma ålder. Förskolan har en gemensam förskolegård. Avdelningarnas material och utformning är anpassade för att skapa progression i barnens utveckling och lärande efter ålder och mognad.

Grusåsens förskola
Grusåsens förskola

KOMMUNAL Grusåsens förskola har fem avdelningar och ligger på Frejagatan 19. Förskolan ligger i nedre delen av Grusåsen. Förskolan har nära till parken på Artursberg.

Gullpudrans förskola
Gullpudrans förskola

KOMMUNAL Gullpudrans förskola ligger på Västergatan 27 och har fem avdelningar. Två avdelningar är för barn som är 1-2 år och två avdelningar är för barn som är 3-4 år. Den femte avdelningen är en 5-årsavdelning och finns i en separat byggnad.