Förskolor i Södertälje

Förskolor i Södertälje

I Södertälje finns både kommunala och fristående förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald.

De fristående förskolorna i kommunen bedriver verksamhet med olika pedagogiska inriktningar och de kommunala förskolorna har tagit ställning för en gemensam inriktning där inspiration hämtas från pedagogiken i Reggio Emilia.

Södertälje är ett finskt förvaltningsområde och kommunen erbjuder efter sommaren 2024 finsktalande förskoleverksamhet på Rösberga förskolecenter i Ronna.

På den här sidan kan du själv filtrera förskolor (kommunala och privata) områdesvis, annars syns alla förskolor i bokstavsordning nedan.

Du kan också läsa vilka förskolor som ingår i de kommunala förskoleområdena i länkboxen med samma namn.

Lärkans förskola
Lärkans förskola

KOMMUNAL Lärkans förskola ligger på Björknäsvägen 39 i Karlhov och har fyra avdelningar. Avdelningarna är fördelade på barn som är 1-3 år och 3-5 år.

Morellens förskola
Morellens förskola

KOMMUNAL Morellens förskola ligger på Klätterstigen 5 i Rosenlund och har tre avdelningar, två för de yngre barnen och en för de äldre barnen. På Morellens förskola arbetar man med barnens och familjernas berättande som en röd tråd genom förskolans alla avdelningar.

Måsens förskola

KOMMUNAL Måsens förskola ligger på Granövägen 49A i Hovsjö och har fem avdelningar. På avdelningarna går barn i ungefär samma ålder. Förskolan har en gemensam förskolegård som är avdelad och anpassad för olika typer av lek. Avdelningarnas material och utformning är anpassade för att skapa progression i barnens utveckling och lärande efter ålder och mognad.

Mölnboskogens förskola
Mölnboskogens förskola

KOMMUNAL Mölnboskogens förskola ligger på Solvägen 11 i Vårdinge-Mölnbo. Förskolan har två våningar och en gemensam entré. På nedre plan går de yngre barnen, Upptäckarna och på övre plan går de äldre barnen, Äventyrarna.

Nyponkulla

FRISTÅENDE Nyponkulla är en Waldorfförskola. Kontakt: Holger Garthaus. Telefon: 08-551 575 42. E-post: holger.garthaus@hotmail.com

Oxbackens förskola
Oxbackens förskola

KOMMUNAL Oxbackens förskola ligger på Oxbacksgatan 16-18 och har fyra avdelningar.

Oxelgrenshagens förskola

KOMMUNAL Oxelgrenshagens förskola ligger på Oxelgrensvägen 35A och har 5 avdelningar.

Pumpans förskola
Pumpans förskola

KOMMUNAL Pumpans förskola ligger på Prästgårdsvägen 48 i Geneta och har tre avdelningar.

Pärlans förskola
Pärlans förskola

KOMMUNAL Pärlans förskola ligger på Fornhöjdsvägen 63 och har fyra avdelningar, två för de yngre barnen och två för de äldre barnen. På Pärlans förskola arbetar man med barnens och familjernas berättande som en röd tråd genom förskolans alla avdelningar.

Rubinens förskola
Rubinens förskola

KOMMUNAL Rubinens förskola ligger på Fornhöjdsvägen 61 och har fyra-fem avdelningar. På Rubinens förskola arbetar man med barnens och familjernas berättande som en röd tråd genom förskolans alla avdelningar.