Förskolor i Södertälje

Förskolor i Södertälje

I Södertälje finns både kommunala och fristående förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald.

De fristående förskolorna i kommunen bedriver verksamhet med olika pedagogiska inriktningar och de kommunala förskolorna har tagit ställning för en gemensam inriktning där inspiration hämtas från pedagogiken i Reggio Emilia.

Södertälje är ett finskt förvaltningsområde och kommunen erbjuder efter sommaren 2024 finsktalande förskoleverksamhet på Rösberga förskolecenter i Ronna.

På den här sidan kan du själv filtrera förskolor (kommunala och privata) områdesvis, annars syns alla förskolor i bokstavsordning nedan.

Du kan också läsa vilka förskolor som ingår i de kommunala förskoleområdena i länkboxen med samma namn.

Takets förskola
Takets förskola

KOMMUNAL Takets förskola ligger på Barrtorpsvägen 7 och har fyra avdelningar. Två avdelningar är för barn som är 1-3 år och två avdelningar är för barn som är 3-5 år.

Tom Tits förskola

FRISTÅENDE Vi arbetar utifrån barnens experimentella och lustfyllda forskande. Vi anpassar vår verksamhet så att barnen ges möjligheter till lärande; enskilt, i grupper med olika sammansättningar och på förskolans hemvister. Vår utgångspunkt är att se barnens vardag som den naturliga arenan för lärandet.

Trossens förskola
Trossens förskola

KOMMUNAL Trossens förskola ligger på Brolundavägen 61 i Västra Blombacka och har tre avdelningar.

Trädgårdens förskola
Trädgårdens förskola

KOMMUNAL Trädgårdens förskola ligger på Nybovägen 1 och har fyra avdelningar. Förskolans gård är stor och variationsrik och förskolan ligger direkt anslutning till skogen som används som ett komplement till verksamheten.

Tygelns förskola
Tygelns förskola

KOMMUNAL Tygelns förskola ligger på Vretensvägen 10 i Östertälje och har fyra avdelningar. Barnen är indelade i så nära ålder som möjligt på avdelningarna.

Valla förskola
Valla förskola

KOMMUNAL Valla förskola ligger på Sandviksvägen i Enhörna, precis bredvid Vallaskolan. Valla förskola har en stor naturgård och skogen inpå knuten. En stor del av verksamheten sker utomhus.

Vattentornets förskola
Vattentornets förskola

KOMMUNAL Vattentornets förskola ligger på Västergatan 2-4 och har fem avdelningar samt en förskolebuss som fungerar som en mobil förskoleavdelning.

Vikingens förskola

KOMMUNAL Vikingens förskola ligger på Hälsovägen 10-12 i Södertälje Södra. Förskolan är fördelad på två hus med två förskolegårdar. Ett av husen har två avdelningar för de yngre barnen och det andra har en större avdelning för de äldsta barnen. Avdelningarnas material och utformning är anpassade för att skapa progression i barnens utveckling och lärande. Här finns även enhetens konferensrum och vår kreativa verkstad.

Viksbergs förskola
Viksbergs förskola

KOMMUNAL Viksbergs förskola ligger i direkt anslutning till Viksbergskolan. Både förskolan och skolan är ritade av Comarc och uppförda av NCC.

Växthusets förskola
Växthusets förskola

KOMMUNAL Växthusets förskola ligger på Höglandsvägen 15E i Rosenlund och har 4 avdelningar, två för de yngre barnen och två för de äldre barnen. På Växthusets förskola arbetar man med barnens och familjernas berättande som en röd tråd genom förskolans alla avdelningar.