Förskolor i Södertälje

Förskolor i Södertälje

I Södertälje finns både kommunala och fristående förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald.

De fristående förskolorna i kommunen bedriver verksamhet med olika pedagogiska inriktningar och de kommunala förskolorna har tagit ställning för en gemensam inriktning där inspiration hämtas från pedagogiken i Reggio Emilia.

Södertälje är ett finskt förvaltningsområde och kommunen erbjuder efter sommaren 2024 finsktalande förskoleverksamhet på Rösberga förskolecenter i Ronna.

På den här sidan kan du själv filtrera förskolor (kommunala och privata) områdesvis, annars syns alla förskolor i bokstavsordning nedan.

Du kan också läsa vilka förskolor som ingår i de kommunala förskoleområdena i länkboxen med samma namn.

Hovsjö förskola

KOMMUNAL Hovsjö förskola ligger på Björnövägen 24 i Hovsjö Centrum och har fem avdelningar. På avdelningarna går barn i ungefär samma ålder. Förskolan har en gemensam förskolegård med avdelade smågårdar. Avdelningarnas material och utformning är anpassade för att skapa progression i barnens utveckling och lärande efter ålder och mognad.

Hästhovens förskola
Hästhovens förskola

KOMMUNAL Hästhovens förskola ligger på Vretensvägen 12 i Östertälje och har fyra avdelningar. Barnen är indelade i så nära ålder som möjligt på avdelningarna.

Högmohöjdens förskola
Högmohöjdens förskola

KOMMUNAL Högmohöjdens förskola ligger på Högmovägen 2 och har fyra avdelningar.

Hölö förskola
Hölö förskola

KOMMUNAL Hölö förskola ligger på Eriksbergsvägen 9 i Hölö. Förskolan har två våningar där de yngre barnen är på nedre plan och de äldre barnen är på övre plan.

Kaxbergs förskola
Kaxbergs förskola

KOMMUNAL Kaxbergs förskola ligger på Kaxbergsvägen 2 i Lina. Förskolan har en stor gård på baksidan av byggnaden och skogen finns nära. Förskolan är byggd i två plan, på övre plan finns de äldre barnen och på nedre plan de yngre barnen.

Körsbärets förskola
Körsbärets förskola

KOMMUNAL Körsbärets förskola ligger på Klätterstigen 3C i Rosenlund och har fyra avdelningar, två för de yngre barnen och två för de äldre barnen. På Körsbärets förskola arbetar man med barnens och familjernas berättande som en röd tråd genom förskolans alla avdelningar.

Lilla bullerbyn

FRISTÅENDE Lilla Bullerbyn är en waldorfförskola med anknytning till Charlottendals Gård och har för närvarande 19 barn i åldrarna 1 - 6 år. Den ideella föreningen som driver förskolan består av föräldrar, personal, boende på gården och verksamhetsansvariga.

Lina förskola
Lina förskola

KOMMUNAL Lina förskola ligger på Kakelvägen 76 i Lina. Förskolan ligger bredvid Lina Grundskola. Lina förskola har två gårdar, en mot de yngre barnen och en mot de äldre barnen.

Lindängens förskola

FRISTÅENDE På Lindängens förskola vill vi att barnen ska utvecklas till öppna, frimodiga och hänsynsfulla människor med lust att lära. Därför vill vi ge barnen en trygg, rolig och lärorik utbildning.

Ljungbackens förskola

KOMMUNAL Ljungbackens förskola ligger på Rönnvägen 9B i Järna och har åtta avdelningar. Förskolan har två våningar men en gemensam entré. De yngre barnen är på nedre plan och de äldre barnen är på övre plan.