Arkiv pressmeddelanden

2017-06-20 Historiska möten i staden och en kvinnlig akrobat är nyheter på årets 1800-talsvecka

Ett myller av aktiviteter fyller Torekällberget med start den 30 juni. Teatervandringar, hantverk, torghandel, musik, ånglok, varité och massor av lekar erbjuds besökarna. Barn och unga får möjlighet att prova på olika konster. I år är det fjärde året som veckan äger rum.

2017-06-16 Monica Sonde ny utbildningsdirektör i Södertälje

Södertälje kommuns nya utbildningsdirektör heter Monica Sonde. Hon har lång erfarenhet av kommunala verksamheter som pedagog, specialist och chef, och har arbetat inom kommunen sedan 2007.

2017-06-13 Södertälje kommun i Almedalen: Välfärden – brottslighetens nya bankomat

Stora summor av offentliga medel försvinner varje år på grund av kriminalitet i välfärden. Det bidrar till att medborgarnas tillit till samhällssystemen, till den offentliga förvaltningen och medborgare emellan minskar. Tisdagen den 4 juli kl. 13.00 arrangerar Södertälje kommun ett seminarium i Almedalen kring hur kriminalitet i välfärden kan upptäckas och förhindras.

2017-06-13 Överenskommelse klar med Assyriska FF och Syrianska FC

Södertälje kommun har träffat en överenskommelse med Assyriska FF och Syrianska FC. Nu tas ett gemensamt och långsiktigt grepp om verksamheten för de båda klubbarna när det gäller Södertäljes fotbollsarena.

2017-06-09 Södertälje satsar på idrottande pensionärer i Camp65+

Tisdagen den 13 juni utmanas pensionärerna i Södertälje kommun på mångkamp. På Södertälje idrottsplats ges bland annat möjligheten att växla upp sina krafter i en 30-meters hinderbana där elitidrottare medverkar. Målet är att öka folkhälsan.

2017-06-07 Södertälje är Sveriges bästa uppfinnarkommun

Södertälje är Sveriges bästa uppfinnarkommun. Det visar ny statistik från Patent- och registreringsverket, PRV. Under 2016 söktes fler nationella patent och designskydd från Södertälje än från någon annan kommun i Sverige.

2017-05-24 Främlingen i Södertälje – ny utställning i konsthallen

Lördagen den 3 juni kl. 13 invigs Södertälje konsthalls nya utställning, som är ett samarbete med Konstfack. Vem är ”den andre”? Hur ska vi kunna gestalta relationen mellan ”vi” och ”dom”? Hur möter vi främlingen? Vem är främlingen? Vem är du och jag? Hur formas våra identiteter? Hur kan vi gestalta ”den andre”?

2017-05-22 Sankta Ragnhildsmedaljen till Vedran Bosnić

Södertälje kommun tilldelar basketprofilen Vedran Bosnić årets Sankta Ragnhildsmedalj.

2017-05-22 Ekerö Rederi ska driva Södertälje gästhamn i sommar

Idag har Södertälje kommun undertecknat ett avtal med gästhamnens nya hyresgäst Ekerö Rederi. – Med vår nya hyresgäst kan vi säkerställa en god service till båtägare och andra besökare i sommar, säger näringslivschef Karin Voltaire. Ekerö Rederi har de erfarenheter som krävs för att driva gästhamnen.

2017-05-22 Förbättrat resultat för Södertäljes företagsklimat

Idag har Svenskt näringsliv offentliggjort resultatet av en enkätundersökning som visar företagsklimatet för det lokala näringslivet i Södertälje. Resultatet visar att Södertälje får ett bättre betyg jämfört med föregående år.